40UP Zomerfestival Eindhoven

14 juni 2017, 08:00 | Jeroen

Na het grote succes van vorig jaar keert 40UP Zomerfestival deze zomer terug in Eindhoven. Op zaterdag 1 juli wordt het Ketelhuisplein op Strijp S één groot feestterrein met concerten van onder andere The Earth, Wind & Fire Experience feat. Al McKay, Spargo, The Real Thing en VOF de Kunst.

De discoformatie The Trammps maakt het programma compleet. The Trammps zijn wereldwijd bekend geworden met nummers als ‘Shout’ en ‘Hold Back The Night’ en hun grootste hit ‘Disco Inferno’. Het afsluitende optreden is van Golden Earring, Nederlands meest succesvolle band ooit. Internationale hits als ‘Radar Love’, ‘Twilight Zone’ en ‘When The Lady Smiles’ kan iedereen meezingen. Maar 40UP Zomerfestival heeft meer te bieden dan exclusieve live-optredens.

40UP gaat live

Nieuw dit jaar is het live-karakter van het zomerfestival. Alle artiesten treden op in een volledige bezetting en zij doen dit op een imposant buitenpodium. Uiteraard wordt dit voorzien van grote schermen en een liveregistratie zodat ook bezoekers achteraan het terrein niets hoeven te missen van de concerten. Bijzonder trots is de organisatie op de boeking van Golden Earring. Ze staan al zoveel jaar aan de top maar blijken nog altijd bijzonder gewild. Ook speciale aandacht gevraagd voor de 14-koppige Amerikaanse formatie Earth, Wind & Fire Experience met als frontman mede-oprichter Al McKay. Overal ter wereld brengen zij fans in vervoering met hits als ‘September’, ‘Boogie Wonderland’ en ‘Let’s Groove’.

40UP is soul en disco

De andere buitenlandse acts zijn The Trammps en The Real Thing. Verwacht van deze twee bands de legendarische hits zoals ‘Disco Inferno’ en ‘You To Me Are Everything’. Kortom de grootste soul- en discohits aller tijden. Nog meer meezingen kan met Spargo. Natuurlijk met hun nummer 1 hit “You And Me’, maar ook ‘One Night Affair’ was raak voor de Nederlandse disco-act. Daarvoor heeft iedereen al kunnen genieten van ‘Eén kopje koffie’ en natuurlijk ‘Suzanne’ van Brabants trots VOF de Kunst.

Pophits en videoclips

Tussen de optredens door draait het 40UP DJ Team onder aanvoering van Alex van Oostrom en Harry de Winter de grootste hits van de afgelopen decennia. Op de grote videoschermen komen Prince, David Bowie en Michael Jackson weer voor even tot leven in de bijbehorende videoclips maar ook Pharell en Beyonce zijn van de partij.

Eten en drinken

Wie heeft genoeg heeft gedanst kan terecht voor een hapje of drankje bij onze cateringpartners. Zo is er een speciale samenwerking met De Burgerij, de befaamde Belgische specialist in de lekkerste producten van de grill. En de biologische handgesneden frites van Opzouten zijn inmiddels een begrip in festivalland. Voeg daarbij de mogelijkheid om een pilsje van de lokale brouwerij te drinken en de verrassende theateracts ter vermaak en het is duidelijk dat dit een mooie dag belooft te worden.

Bereikbaarheid

40UP Zomerfestival op het Ketelhuisplein is prima bereikbaar met auto, fiets en OV. Parkeren kan op de vaste parkeerplaatsen van Strijp S. Onze verkeersbegeleiders wijzen de weg. Treinstation Strijp S ligt om de hoek en voor fietsers worden parkeerhekken voorzien.

De openingstijden zijn 12.00 tot 23.00 uur. Voor meer informatie ga je naar de website



Share |

Gerelateerde artikelen