Best Kept Secret 2017: Zaterdag

21 juni 2017, 23:27 | Jeroen

Drie dagen die voorbij gevlogen zijn. Op Best Kept Secret is het elk jaar weer voorbij voor je het door hebt. Het weer werkte goed mee. Het eten was verrukkelijk en de sfeer top.

Uiteindelijk komen we voor de muziek. Die als altijd gevarieerd en van hoog niveau is. Ook dit jaar weer veel leuke en verrassende optredens. Met als klap op de vuurpijl de grootste arrangementen van de multi-instrumentalisten Arcade Fire. De band uit Canada was onbetwist het hoogtepunt van het weekend.

Met een optreden van ruim ander half uur was het niet alleen voor het publiek feest, ook de band leek er erg veel zin in te hebben. Vanaf het openingsnummer Wake Up naadloos over in het nieuwe nummer Everything Now en de sfeer zit er al gelijk goed in. Als tijdens de schemering toepasselijk Here Comes The Night time ingezet wordt is er al een onvergetelijk moment gecreëerd en dat na nog gen vier nummers spelen. Dan langs o.a. Ready o Start, Reflektor en Neighborhood #3 (Power Out) tot aan het toegift Intervention is dit een optreden waar wij nog jaren op kunnen teren. Want wie weet duurt het weer 3 jaar voor de band in ons land terugkeert. (door Jeroen en Emiel)

Op dezelfde ONE openen dezelfde dag The Amazones met een flinke bak herrie. De singles komen voorbij zoals Black Magic, Nightdriving en Little Something. Ze gaan er vol voor op het grote podium, terwijl de zon voor het eerst echt achter de sluierbewolking vandaan komt. Ook In My Mind wordt enthousiast ontvangen. Solide rock uit reading, jeugdig enthousiasme en dankbaar omschrijven dit optreden aardig. Afsluiter_Junk Food Forever_ komt goed uit de verf. Het is allemaal niet erg verrassend, maar wel een erg fijne afwisseling. (Emiel)

De zanger van Deerhoof, Chris Cohen, klinkt goed solo in de THREE. Nou ja niet helemaal solo, hij wordt ondersteund door een bassiste, toetsenist en drummer. Het klinkt melodieus en gevarieerd. Het optreden is overwegend uptempo, wordt ontspannen gebracht en is een stuk minder freaky en hectisch dan Deerhoof. Een aangename verrassing, zoals je dit hoopt te treffen op BKS. (Emiel)

De indie rockers van Circa Waves knallen lekker vanaf de opener op het podium bij de ONE. Ze weten als de beste veel breaks voor anticipatie in hun nummers te stoppen, voorzien van catchy hooks en uptempo beats. De drums klappen je oren bijna dicht en ze pakken lekker door. Vrolijke riffs gieren over snelle drums. Petje af voor de drummer die een indrukwekkend optreden speelt. Het enthousiasme spat van het podium af bij deze nog vrij jong ogende band. De zanger weet het publiek aardig te bespelen.. Als de zanger vraagt ““Wanna sing it?“geven de voorste rijen graag geven gehoor. Ieder nummer weten ze professioneel tot een climax te brengen. Het klinkt allemaal wat poppy, vriendelijk, maar zonder soft over te komen. (Emiel)

Cloud Nothings in de TWO doen wat er van ze verwacht wordt: Vanaf de eerste noten vol gas. Er flitsen regelmatig strobes, terwijl nummers in een jam keihard tot een einde worden gebracht of furieus snel de revue passeren. Ook hier zijn weer kudos voor de drummer op zijn plek die regelmatig lange jams speelt zonder dat ze vervelend “all over the place” klinken of misstaan in de set. (Emiel)

Zoals aangekondigd in onze Must Z’s speelde een oude bekende op de ONE op zaterdag. The Boxer Rebellion staat op het hoofdpodium. Dat doen ze goed. De show die de heren geven is echter niet van het niveau dat je daar zou verwachten. Ook een erg goede versie van het nummer No Harm kan daar geen verandering in brengen. Jammer, wij hadden ze graag en onvergetelijk optreden gegund. (Jeroen)

De weg van ONE naar TWO en weer terug is er een die op de zaterdag vast op het menu staat. Wild Beasts, het Britse duo zien we eveneens op de TWO. Wanderlust is het nummer waarop we wachten en het stelt niet teleur. Ook al is de rest van set niet bijster goed en zijn de heren op sommige momenten echt te vol van zichzelf, is het optreden goed te verteren. (Jeroen)

Vlak voor Arcade Fire zagen we ook nog Thomas Azier. Waarvan het nieuwe album Rouge goed in de smaak valt. Het nummer Talk to Me is al een aantal weken een vaste waarde in de afspeellijst op Spotify en ook live klinkt het heerlijk. Het hele optreden is trouwens meer dan prima. Met veel nummers van het ijzersterke nieuwe album zet hij een echt goed optreden neer. (Jeroen)



Share |

Gerelateerde artikelen