Nieuw album: Cage The Elephant - Unpeeled

3 juli 2017, 15:21 | Jeroen

Cage The Elephant, de Amerikaanse rockband die eerder dit jaar nog een GRAMMY Award in de wacht sleepte, brengt op 28 juli het album Unpeeled uit. Deze plaat is opgenomen tijdens een aantal intieme concerten die de groep rond frontman Matt Shultz samen met een strijkorkest deed.

De video voor de track ‘Whole Wide World’ op Consequence Of Sound is hieronder te bekijken. Dit liedje is een bewerking van het origineel dat aan Wreckless Eric toebehoort. Deze versie maar ook Too Late To Say Goodbye werden onlangs gespeeld in Late Night With Seth Meyers waar Cage The Elepehant te gast was.

Het laatste studioalbum Tell Me I’m Pretty kwam in 2015 uit en werd geproduceerd door Dan Auerbach van The Black Keys. Voor deze vierde langspeler viel Cage The Elephant in de prijzen tijdens de Grammy Award uitreiking eerder dit jaar. Ze wonnen in de categorie Best Rock Album. Ook is de band recordhouder als het gaat om de meeste #1 Alternative songs van dit decennium. Met de singles Mess Around en Trouble stonden ze op #1 in de Alternative charts. Trouble stond bovendien maar liefst 41 weken in de Alternative radio chart.

Cage The Eelephant bestaat uit Matt Shultz (zang), Brad Shultz (gitaar), Jared Champion (drums), Daniel Tichenor (bas), Nick Bockrath (gitaar) en Matthan Minster (keyboard). Internationaal worden ze beschouwd als één van de beste en meest explosieve (must see) live bands. Met gemak verkopen ze hun concerten uit, tot arena’s aan toe. Afgelopen januari waren ze nog te zien in een uitverkochte Paradiso.



Share |

Gerelateerde artikelen