ZUBB tipt: 40e editie Waterpop

3 augustus 2017, 10:46 | Emiel

Vrijdag 11 en zaterdag 12 augustus staat het Hofpark in Wateringen helemaal in het teken van Waterpop. Dit jaar viert het festival zijn veertigste verjaardag en daardoor is het een extra spectaculaire editie! Op de vrijdagavond is er een speciale bluesavond en op de zaterdag, zoals elk jaar, een vooruitstrevende eigenzinnige programmering. Daarnaast verschijnt deze Waterpop-editie een glossy vol met sappige verhalen en staat op het festivalterrein een ‘virtueel museum’.

Het jubileum start op vrijdag:

Alweer veertig jaar lang wordt Waterpop georganiseerd door vrijwilligers in het Hofpark in Wateringen. Iedere vijf jaar wordt dit uitbundig gevierd met een extra avond in het Wateringse gras. Dit jaar belooft de vrijdagavond een sfeervolle bluesavond te worden met jong talent en oude bekenden: Darlyn, Boogie Beasts, DeWolff en Band of Friends. Deze laatste was de begeleidingsband van Rory Galagher en heeft nu als virtuoos frontman Marcel Scherpenzeel.

De zaterdag

Op de zaterdag wordt dan nog een dagje doorgefeest. Het festival opent zoals gewoonlijk met een kinderband. Dit jaar is dat VOF de Kunst. Zij zullen zowel de kinderen, als hun ouders met nieuwe en oude hits laten meezingen. Hierna komt een breed scala aan muzikanten voorbij. De Nederlandstalige Thijs Boontjes Dans en Showorkest. Westlands talent is aanwezig in de vorm van Dad’s Amaryllo. Jonge honden Lucas Hamming en Pip Blom worden gezien als aanstormende Nederlandse talenten, die zelfs in het buitenland al lekker gaan. Vanuit Engeland zijn Broken Witt Rebels en Only Shadows over komen varen. Zij brengen de pop en bluesrock naar het veld.

De line-up biedt dit jaar zelfs vier bands uit België: The Lighthouse, Evil Invaders, Warhola en Admiral Freebee. Van pop, via metal, naar electro en een singer-songwriter. Onze Zuiderburen verzorgen dit jaar een zeer divers geluid. Grote Nederlandse namen zijn dan nog The Grand East en Knarsetand. De ‘Groten uit het Oosten’ brengen heerlijke analoge blues die prima in het blues thema van de vrijdagavond had gepast. Dan is het alweer even donker en wordt het grote jubileumfeest afgesloten met de beats van Knarsetand.

De veertigste editie van Waterpop wordt een jubileum-waardig festival om je een hele dag te vermaken, van vroeg tot laat! Kom op de fiets of met het openbaar vervoer, want rond het Hofpark is weinig parkeerruimte.Share |

Gerelateerde artikelen