Nieuw album: Joan As Police Woman - Damned Devotion

5 november 2017, 09:17 | Jeroen

‘Deze plaat is donkerder en doordachter’, zegt Joan Wasser over haar nieuwe Joan As Police Woman album, ‘Damned Devotion’ (release 9 februari 2018). ‘De titel is overduidelijk dramatisch maar het is een onderwerp waar ik mijn hele leven al mee in de knoop zit: hoe leef je een toegewijd leven zonder geobsedeerd te raken of gek te worden?’.

Ze staat alom bekend als een opwindende live performer met eerlijke teksten, ‘Damned Devotion’ is volgens Wasser de ruwste tot nu toe. Bij deze plaat worden de composities teruggebracht naar de kern. ‘Ik ben altijd op zoek naar nieuwe manieren om wildere, vrijere songs te creëren,’ vertelt ze.

Over de song What Was It Like, voegt ze toe: ‘Het is duidelijk dat ik geen album kan maken zonder het onderwerp de dood. Mijn beide vaders zijn overleden sinds mijn laatste plaat. What Was It Like gaat over de vader waar ik bij opgegroeid ben, over het feit dat ik hem dankbaar ben voor zijn kalme voelbare aanwezigheid, maar ook al waren we close, ik nooit echt zou weten wie hij was.

Ik had vier ouders (Wasser was als kind geadopteerd) en nu zijn er daar 3 van overleden. De vragen die ik had willen stellen, maar nooit heb gesteld zullen altijd in mijn hoofd blijven.’ Luister de single ‘Warning Bell’ hieronder.



Share |

Gerelateerde artikelen