Juneville bij Galerie café Leidse Lente

23 november 2017, 14:24 | Jeroen

Juneville debuteerde vorig jaar met het album In the Garden. In Galerie-café Leidse Lente komen ze met semi-akoestische arrangementen waarmee ze hun americana/rock van een heel andere kant laten horen.

In 2013 schreef Pieter Nabbe spontaan een liedje voor de vrouw van een vriend, n.a.v. een tragische gebeurtenis. Het lied werd gehoord door Kroeze Records in Arnhem die het in 2016 uitbracht waarna al snel een 7e plaats haalde in de Gelderland Top 100. Muziekblad Lust for Life, dat de plaat bekroonde met vijf sterren schreef erover: “De Nederpop heeft er weer een droomdebuut bij.”

Check hier het concert op de site van Galerie-café Leidse Lente.

Het oordeel van 3voor12 Gelderland was: “Pieter Nabbe heeft rake, emotionele nummers op de plaat gelegd en heeft zich omringd met een goed stel muzikanten die zijn liedjes van prikkelende accenten voorzien. In the Garden is een verzameling rijk gearrangeerde liedjes ondergedompeld in melancholie en romantiek, schatplichtig aan Bryan Ferry, Nick Lowe en Nick Cave.

In het dagelijks leven is Pieter docent Nederlandse Taal en Letterkunde…zijn liefde voor literatuur komt in zijn zang duidelijk naar voren. Na een optreden in september schreef Rijno Boon in LiveStreamMagazine hierover: “krachtige zuivere vocalen, energie en beleving en tekstuele diepgang…”.

De band werkt nu aan het tweede album en zullen in Galerie café Leidse Lente ook een aantal songs spelen die op de nieuwe plaat zullen verschijnen.



Share |

Gerelateerde artikelen