Video: The Rubens - Million Man

29 november 2017, 16:29 | Jeroen

Het indie-rock quintet The Rubens heeft zojuist een show bevestigd in Amsterdam, en de video voor hun nieuwe single Million Man online gezet.

In Nederland mag The Rubens dan een nog redelijk onbekende naam zijn, in thuisland Australië boekte het vijftal al behoorlijke successen. De band rondom de drie broers (Zaac, Sam en Elliott Margin) en hun 2 middelbare school vrienden (Scott Baldwin en William Zeglis) bracht in 2012 hun eerste album ‘The Rubens’ uit, welke inmiddels de platinum status in het thuisland heeft bereikt. De band verzorgde daarnaast het voorprogramma van onder meer Bruce Springsteen tijdens zijn Australische tournee.

Een heel interessante muzikale collaboratie

‘Million Man’ is de eerste single afkomstig van het nieuwe album, welke in 2018 het licht zal zien. De track werd – samen met het merendeel van het aanstaande, derde album – geproduceerd door het producersduo achter Run The Jewels, de broers Wilder Zoby en Little Shalimar (aka Torbitt Schwartz). Nadat The Rubens bevriend raakten met de New Yorkse rapper EL-P (Run The Jewels) en zijn band tijdens het Laneway Music festival in 2013, realiseerden de mannen zich dat deze nieuwe vriendschap wel eens tot een heel interessante muzikale collaboratie zou kunnen leiden.

En dus verruilden Zoby en Schwartz in 2017 de hectiek van New York voor het rustieke Australische platteland, en reisden af richting The Rubens in een afgelegen deel van Camden, onder de rook van Sydney. De band had daar net een unieke opnamestudio opgebouwd in een communicatiebunker uit de 2e wereldoorlog, alwaar de lang besproken samenwerking eindelijk tot volle bloei kon komen. Het afronden van het album gebeurde vervolgens in de studio in Brooklyn, waar ook deze video werd geschoten.

The Rubens zijn er klaar voor om in 2018 die welkome vervolgstappen te zetten in Europa. Ze maken zich op voor een uitgebreide wereldtour, welke hen op vrijdag 30 maart naar Nederland brengt voor een show in Paradiso Noord, Amsterdam.

Check hier de website.Share |

Gerelateerde artikelen