3voor12 Song van het Jaar

9 december 2017, 10:54 | Jeroen

De Canadese indierockband Arcade Fire heeft met ‘Everything Now’ de VPRO 3voor12 Song van het Jaar 2017 gemaakt. De winnaar werd bekend gemaakt tijdens het gelijknamige festival in TivoliVredenburg in Utrecht.

Zaterdag 16 december worden de muzikale hoogtepunten van het festival uitgezonden in een speciale Song van het Jaar tv-uitzending, vanaf 23.15 uur op NPO 3 gepresenteerd door Roosmarijn Reijmer en Eva Cleven.

‘Everything Now’ van Arcade Fire werd bij lancering al onthaald als een anthem. In het nummer wordt een fluitje van de Kameroense muzikant Francis Bebey gerecyclet. ‘Everything Now’ is de eerste Song van het Jaar van Arcade Fire én de eerste Song van het Jaar uit Canada ooit. Een nummer over de overvloed aan informatie en verslaafd zijn aan de directe beschikbaarheid van zo’n beetje alles.

De top 10 van de 3voor12 Song van het Jaar:

1. Arcade Fire – Everything Now
2. The War On Drugs – Holding On
3. Queens of the Stone Age – The Way You Used To Do
4. Nothing But Thieves – Amsterdam
5. The xx – On Hold
6. Oscar and the Wolf – Breathing
7. Imagine Dragons – Thunder
8. Kendrick Lamar – HUMBLE.
9. Ed Sheeran – Shape Of You
10. Harry Styles – Sign Of The Times

De prijs ging vorig jaar naar ‘Make the Call’, Leave it All’ van De Staat. Eerdere winnaars van de Song van het Jaar waren onder meer ‘Let It Happen’ (Tame Impala), ‘Get Lucky’ (Daft Punk), ‘Seven Nation Army’ (White Stripes), ‘Paranoid Android’ (Radiohead) en ‘Smells Like Teen Spirit’ (Nirvana).

Meer informatie en de hele top 100 op de website.

Foto: Timo Pisart



Share |

Gerelateerde artikelen