Nieuw Album: Ruben Hein - Groundwork Rising

15 januari 2018, 12:41 | Jeroen

Het nieuwe album van Ruben Hein zal vrijdag 2 februari verschijnen, zo maakte de zanger / pianist zojuist bekend via zijn socials. Zijn derde studioalbum draagt de titel ‘Groundwork Rising’. Een uitgebreide clubtour door Nederland volgt deze lente.

Ruben Hein nam ruim vier jaar de tijd om de juiste richting van zijn komende album ‘Groundwork Rising’ te bepalen, na het succes van EP ‘Dressed Up’ uit 2014. In deze periode ging hij onder andere mee op tournee met de Engelse band Fink. Diens frontman Fin moedigde hem aan om op een andere manier naar muziek te kijken en zichzelf muzikaal uit te dagen door de onderbelichte kanten in hemzelf op te zoeken. Ruben nam dat advies ter harte en vertrok vervolgens naar een afgelegen locatie in de bossen, met slechts een oude rode piano tot zijn beschikking. ‘Groundwork Rising’ is in alle opzichten een stap vooruit naar het begin. Naar het gevoel van ontdekken en terug naar waar het bij zijn muziek eigenlijk om draait: de stem en de piano.

“Om bij de juiste ingrediënten voor een tekst te komen, moet je soms dieper graven dan je lief is.” aldus Ruben. “Maar op het moment dat je deuren in je hoofd durft te openen, waar je normaal gesproken liever ver vandaan blijft, ontstaat er wel ruimte en vrijheid om te schrijven. Taboes moeten er tijdens dat proces niet zijn, die blokkeren je. Hierdoor had ik de vrijheid om mezelf in alle eerlijkheid te bevragen: hoe ik de dingen zie, wat ik er mee doe of hoe ik er mee omga.” Vanuit deze basis legde hij het fundament van zijn nieuwe werk. “Ik leerde weer naar de muziek luisteren zoals ik als kind deed. Het raakt me of niet. Alle vooroordelen die ik over mijn muziek had moest ik laten varen. Vandaar ook de titel Groundwork Rising: de grondslag voert de boventoon.”

Clubtour

De aankondiging van ‘Groundwork Rising’ luidt tevens het startschot voor een uitgebreide reeks liveshows. Een complete clubtour van 17 shows door heel Nederland, waarin de nadruk zal liggen op zijn nieuwe repertoire. Ruben laat weten dat hij tijdens de shows begeleidt zal worden door een vier-koppige band, en ook solo de nodige nummers ten gehore zal brengen.

Aanstaande zaterdag is Ruben Hein om 15:45 live te aanschouwen op de Grote Markt in Groningen, tijdens het Eurosonic Noorderslag weekend. Daarnaast is hij momenteel ook te volgen in tv programma Wie Is De Mol.

TOURDATA

vrij 6 april – Deventer, Burgerweeshuis

zat 7 april – Hilversum. De Vorstin

woe 11 april – Utrecht, De Helling

don 12 april – Nijmegen, Doornroosje

zat 14 april – Heerlen, Nieuwe Nor

zon 15 april – Eindhoven, Effenaar

vrij 20 april – Apeldoorn, Gigant

zon 22 april – Amsterdam, Paradiso Noord

zat 28 april – Breda, Mezz

zon 29 april – Groningen, Oosterpoort

vrij 11 mei – Den Haag, Paard

zat 12 mei – Haarlem, Patronaat

zon 13 mei – Rotterdam, Bird

don 17 mei – Zwolle, Hedon

woe 23 mei – Tilburg, Paradox

vrij 25 mei – Leiden, Gebr Nobel

zat 26 mei – Alkmaar, Victorie



Share |

Gerelateerde artikelen