DGTL 2018

3 april 2018, 20:01 | Jeroen

Het dance festival seizoen is weer geopend door DGTL op de NDSM werf. De line-up is als elk jaar weer super strak. Grote namen en opkomend talent. Het weer zit ook niet tegen. Geen strak blauwe hemel, maar naast een paar korte buien prima te doen.

Zaterdag is dit jaar de dag waarop wij van ZUBB zijn uitgenodigd. Een fijne dag zo bleek na een blik op de timetable. Het is uiteraard altijd afwachten of je het van te voren samengestelde lijstje ook waar kan maken, maar wij gingen ervoor.

Wat nog het benoemen waard is was de binnenkomst. De organisatie had al aangegeven dat er een speciale installatie te wachten stond voor de bezoekers richting het festival terrein. En ze maakten de belofte waar. Een wolkendeken met erboven een lange rij strobelichten die er overheen schiet, begeleid door harde knallen. Spectaculair.

Foto: Jordy Brada

Van tent naar warehouse en weer terug naar een tent. Dat is DGTL. Applescal, Or:la, Amelie Lens, Mano Le Tough, Modeselektor en Tale Of Us. Dat was ons gedroomd scenario voor de zaterdag. En wonder boven wonder is dat gelukt. Uiteraard niet elke set van begin tot eind. Soms omdat we bleven hangen door een goed nummer en soms omdat de eerder genoemde buien een goed excuus waren nog even te blijven plakken.

Pascal Terstappen aka Applescal bezorgd ons een lekker relaxte start van de dag met een mix van electronica, house en techno. Niet heel gewaagd en dat hoort ook als opener op de Modular.

Optijd weg om Or:la in de Filter te zien. Met haar mix van vintage Chicago house en echte UK post-dubstep weet ze haar mannetje te staan. De danspajes beginnen nu toch echt te komen. Helaas moeten we al snel door naar een andere dame achter de draaitafels. De Belgische Amelie Lens is een top talent. Heerlijke set en dito publiek in de Generator. Iedereen lijkt nu toch echt zin te hebben om te knallen.

Foto: Tom Doms

Mano Le Tough is een van de grotere namen op DGTL 2018. De geboren Ier brak een paar jaar geleden door in Berlijn en is inmiddels een van de meest gevraagde underground techno DJ’s van Europa. Zijn set loog er dan ook niet om. In zijn 2 uur lang durende set op Modular laat hij ons zien hoe hij in staat is ons mee te nemen in zijn wereld en ons er een deel ervan te laten voelen.

Modeselektor in AMP was vooraf al een uitdaging. Aangezien Mano Le Tough heeft ons ook nog eens te lang heeft vastgehouden op Modular, kunnen we maar een klein gedeelte van de DJ set mee pakken. Jammer, maar wel precies het verschil tussen een clubavond en een festival. Soms blijf je gewoon waar het op dat moment prettig is.

Als afsluiter gaan we terug naar de Modular voor Tale of Us. De gebroeders Millleri uit Milaan, Italië. Net als Mano Le Tough doorgebroken in Berlijn, brengen ze een vrij nieuwe sound met verrassende twists and turns gedurende de set. De bene beginnen nu wel wat op te raken en een afterparty zit er dan ook niet meer in voor ons.

De organisatie is er ook dit jaar weer in geslaagd de lat voor de dance festivals hoog te leggen. Misschien wel te hoog. Naast de geweldige line-up, de weergeloze visuals en het lekkere eten heerst er ook nog eens een heel relaxte sfeer. Nergens sta je echt lang in de rij te wachten, geen tent is over vol en zelfs de toiletten zijn opvallend toegankelijk.

Foto: Jordy Brada

Foto bovenaan artikel en op voorpagina: Tim BuitingShare |

Gerelateerde artikelen