BKS18: Voorpret

5 juni 2018, 16:11 | Jeroen

Het aankomend weekend is het weer zover Best Kept Secret. Zij vieren het vijf jarig bestaan en wij vieren mee. Ook voor ZUBB is het de vijfde keer dat we aanwezig mogen zijn. Het lijkt een geweldige editie te gaan worden met artiesten als: The National, Arctic Monkeys, Rodriquez, SPOON, Future Islands, Wolf Alice en Warpaint.

Wij hebben alvast wat voorwerk gedaan en een aantal ZUBBtipt optredens uitgekozen, die wij zelf zeker niet willen missen op Best Kept Secret dit jaar. Naast bovenstaande bekende artiesten hebben we onderstaand een lijst met minder bekende artiesten. Een festival als Best Kept Secret is een uitgelezen kans om nieuwe artiesten te ontdekken en wij denken dat deze de moeite waard zijn.

Susanne Sundfør

Vorig jaar bracht de Noorse Susanne haar prachtige plaat ‘Music For People In Trouble’ uit en wist ze een uitverkochte Vondelkerk en Paradiso te betoveren met haar adembenemende stem en schitterende liedjes. Hoe ze dat doet? Check hieronder: Undercover.
Vrijdag 17.30 – 18.30 Stage Three

Sudan Archives

De charismatische en autodidacte violiste en vocaliste Sudan Archives schrijft, speelt en produceert haar eigen muziek. Haar inspiratie haalt ze voornamelijk uit Soedanese violisten en combineert elementen van R&B met experimentele elektronische muziek. Luister hier haar EP ‘Sink’.
Vrijdag 23.00 – 23.45 Stage Five

Ray Fuego

Met zijn eigenzinnige hiphop-punk sound is Fuego een frisse aanwinst in de hiphop scene. Zo stond hij begin van het jaar nog op Eurosonic, in maart op SXSW en had hij zijn eigen headline show in Paradiso. Naast muzikant, activist en punker is hij frontman van het Amsterdamse collectief en merk SMIB. Gegarandeerd een boeiende show! Stream hier de plaat ‘Zwart’.
Vrijdag 02.30 – 03.00 Stage Five

Angus & Julia Stone

De lichte onweerstaanbare neo-folkliedjes zorgen voor de gegarandeerd voor een fijne festivalsfeer. De Australische broer Angus en zus Julia stonden vorig jaar nog in AFAS live naar aanleiding van hun nieuwe plaat ‘Snow’. Hoog tijd om BKS festival in te peperen met met hun verfijnde indiepop.
Zaterdag 14.15 – 15.10 Stage One

Nilufer Yanya​

De piepjonge Nilüfer Yanya is pas 21 jaar oud en is met haar soulvolle stem nu al een van de veelbelovende nieuwe Londense artiesten. Ze raakte geïnspireerd door songwriters als Nina Simone, Jeff Buckley, Connan Mockasin en Rosie Lowe en combineert jazzy melodieën en prachtige gitaarlijnen met een urban vibe. Luister hier de EP ‘Do You Like Pain’.
Zaterdag 15.30 – 16.20 Stage Three

Mattiel

Naast een geprezen illustrator en ontwerper is Mattiel Brown sinds 2014 ook een opkomend fenomeen in de muziekscene in Atlanta. Met haar gedurfde stem, verfijnde podiumpresentatie en stijlvolle band heeft ze een goede eerste indruk achtergelaten tijdens London Calling in Paradiso. Kom alvast in de stemming en luister hieronder de single ‘Bye Bye’.
Zaterdag 18.00 – 18.45 Stage Five

Let’s Eat Grandma

De plaat ‘I’m All Ears’ zal op 29 juni verschijnen en is een portret van Walton en Hollingworth die de afgelopen twee jaar onwijs zijn gegroeid als muzikanten. Inspiratie putten de dames uit hun liefde voor PC Music, Frank Ocean, de platencollecties van hun ouders, ringtones, treinreizen en vintage synths. Check hieronder de single ‘It’s Not Just Me’
Zondag 13.45 – 14.30 Stage Three

Father John Misty

Een jaar na zijn album ‘Pure Comedy’ is vandaag ´God’s Favorite Customer´ uitgekomen. Op de nieuwe plaat onthult Josh een verwrongen oprechtheid in zijn songwriting, maar zonder ook maar iets af te doen aan zijn humor. Check hieronder de laatste single ‘Please Don’t Die’ en zorg ervoor dat je volgende week uit volle borst kunt meezingen op Best Kept Secret.
Zondag 20.30 – 21.30 Stage One



Share |

Gerelateerde artikelen