Video: Maaike Ouboter - Voor jou

6 juni 2018, 14:20 | Jeroen

Maaike Ouboter heeft een videoclip bij het nummer ‘Voor Jou’ uitgebracht. De videoclip is een korte speelfilm waarin je het verhaal volgt van een jonge vrouw en haar zoon. De clip is geregisseerd door SODA.

Maaike Ouboter over het nummer: “‘Voor Jou’ is een opsomming van dingen die het leven mooi maken. Ik schreef dit toen ik even helemaal uit het veld was geslagen en niet goed meer snapte waar het leven nou eigenlijk om ging. Bernard – met wie ik dit liedje heb geschreven – heeft me toen meegenomen op een roadtrip. We hebben gewandeld en gepraat over het leven. Wat ik er zo mooi aan vind, ondanks dat het ook zo complex en verdrietig is. Omdat hij zei: Jij bent bij uitstek iemand die echt het leven kan opzuigen en er intens van geniet, terwijl je ook de zwaarte op kan zoeken. En ik denk inderdaad dat die beide dingen helemaal in elkaar grijpen. Het leven is complex, en gelaagd, en vreselijk moeilijk, én verschrikkelijk mooi. En je hoeft het lang niet altijd te snappen om ervan te kunnen genieten. Juist niet misschien.”

‘Voor Jou’ is afkomstig van Maaike haar nieuwe album ‘Vanaf Nu Is Het Van Jou’. Een bundeling korte, persoonlijke verhalen, door Maaike verwerkt in indrukwekkende liedjes die raken. Het album werd geproduceerd door Dries Bijlsma, de muzikale rechterhand van Typhoon.

Maaike Ouboter staat de komende zomer op verschillende festivals en in het najaar volgt er een clubtour. Bekijk hier de data.Share |

Gerelateerde artikelen