Waterpop 2018

18 juli 2018, 21:44 | Jeroen

Het zijn niet alleen de weersvoorspellingen die elke dag verbazen, maar ook de muzikale voorspellingen. Want zaterdag 28 juli verandert het Hofpark in Wateringen weer in een festivalweide. Dan vindt alweer de 41e editie plaats van Waterpop plaats. En dat brengt je Waterpop zoals je het al goed kent. Met populaire muzikale acts, spectaculair straattheater, een gezellige festivalmarkt en heerlijk eten en drinken. Het is een feest voor het hele gezin.

Waterpop vindt plaats op 28 juli in het Hofpark in Wateringen. De line-up en meer info vind je op de website en natuurlijk op alle Social Media.

Wat is er allemaal te doen?

Al meer dan veertig jaar wordt het festival georganiseerd door vrijwilligers en zonder subsidie. En dat voel je. Er hangt altijd een zeer gemoedelijke sfeer tussen de circa 20.000 bezoekers die er elk jaar weer op af komen. Het publiek gaat van jong tot oud, want elke editie opent met een kinderact. Dit jaar is dat de lokale Bombastic. Daarna is de hele middag de kinderhoek geopend. Kids kunnen er circusacts leren, geschminkt worden. En er zijn altijd creatieve uitspattingen mogelijk om iets leuks te maken.

Na de kinderact opent het hoofdpodium met lokaal talent. Met de bandjescompetitie Waterproof wordt namelijk elk jaar weer gezocht naar een regionale topper om het festival te openen. Deze editie is dat Mama Franko uit Delft. Een gezellige skapunk band die het feestje feestelijk zal openen.

Waterpop staat bekend om zijn vooruitstrevende programmering. Nieuw talent gecombineerd met oude pareltjes in de meest uiteenlopende muziekstijlen. Het Wateringse festival heeft een naam hoog te houden als het aankomt op de muziek, die elk jaar weer vernieuwend is. Grote namen als Radiohead en Faithless stonden ooit al in het Westlandse dorp. En wie weet breken de bands die er dit jaar staan, volgend jaar door. Dan heb je ze toch mooi alvast op Waterpop gezien.

Aanstormend Nederlands talent is er bijvoorbeeld met Wulf, bekend van de hits ‘Summer on you’ en ‘Mind made up’ en Blackbird, met Radio 2 topsongs zoals ‘Wicked Song’ en ‘Lost in the middle’. Beide artiesten scoren op dit moment grote hits op de radio en op Spotify hebben ze miljoenen streams. Uit het buitenland wordt veel verwacht van Emma Bale en Airways. Jonge artiesten die in eigen land al bekend zijn en in het buitenland op het punt van doorbreken staan.

Voor de blues is dit jaar Leif de Leeuw band geboekt. Leif is nog jong, maar heeft al vele prijzen gewonnen als virtuoos bluesgitarist. En elk jaar eindigt altijd met feest. Projekt Rakija maakt Balkan-achtige beats en gaat er zeker voor zorgen dat het Wateringse gras zal wapperen van plezier!

Daarnaast is er jazzy hiphop van blackwave., komische metal van Fleddy Melculy, en nog vele andere bands en muziekstijlen.

Uniek aan Waterpop zijn ook de theateracts die de bezoekers van jong tot oud elk jaar weer verrassen. Het ene moment komt er een prinses uit de hoogte met een spekjesjurk, het andere moment wordt je opgemeten door een bijzondere wetenschapper, of speel een spannend potje bingo. Altijd eindig je met een glimlach op je gezicht.

Daarna kun je nog even struinen over de festivalmarkt voor de leukste gimmicks, of die ene LP die je altijd nog zocht. En voor ieder is er wat lekkers te vinden bij de vele eetstandjes die er in het Hofpark te vinden zijn.

Foto: H vd Helm.Share |

Gerelateerde artikelen