Video: The Prodigy - Need Some1

21 juli 2018, 15:23 | Jeroen

Verzengende tijden vragen om verzengende tracks. Hardcore beats sudderen het best op kokende temperaturen en borrelen helemaal lekker als je een vleugje acid toevoegt.

Niemand is beter in staat om in de brandende zon de zomer van 2018 van een soundtrack te voorzien dan de aartsvaders van de beukende elektronische beats. The Prodigy presenteert Need Some1, de opzwepende eerste single van hun aanstaande album No Tourists, vergezeld van een explosieve videoclip die door regisseur Paco Raterta in Manilla is geschoten.

No Tourists

Need Some1 is een track die het best gedijt in extremen. De track beleefde zijn live-première op de koudste dag van 2017 in het Tilburgse 013, terwijl heel Nederland plat lag door sneeuwstormen. De kolkende versie die The Prodigy nu presenteert omschrijft de band zelf als ‘vintage futurism’. Het is een beest van een track waarop een sample van legendarische housediva Loleatta Holloway (de ‘stem’ van Black Box-hit ‘Ride On Time’) domineert.

De release van Need Some1 is het openingssalvo om het nieuwe The Prodigy-album No Tourists mee aan te kondigen. De plaat is het afgelopen jaar door Howlett in zijn studio in het Londense King’s Cross geschreven, geproduceerd en gemixt. Hoewel hij zelf als altijd de drijvende kracht is, omschrijft Liam No Tourists als een echt ‘band album’. De legendarische vocalen van Maxim en Keith Flint zijn niet te missen op dit zevende studioalbum van The Prodigy.

Uiteraard zijn er wel enkele samenwerkingen met anderen, maar die zijn op de vingers van één hand te tellen. No Tourists is het geluid van de drie oerleden van The Prodigy, ruim twee decennia nadat ze eigenhandig het gezicht en het geluid van elektronische muziek eigenhandig hebben veranderd met het legendarische The Fat Of The Land. Met inmiddels meer dan 30 miljoen verkochte albums en meerdere muziekprijzen (twee BRIT Awards, twee Kerrang! Awards, vijf MTV Awards, twee Grammy-nominaties) op hun conto, rust de band echter niet op hun lauweren. Elk album is een nieuw hoofdstuk en ook No Tourists is next-level Prodigy.

Foto: Matthias Hombauer & The Prodigy.Share |

Gerelateerde artikelen