De Amsterdam Klezmer Band clubavonden

2 augustus 2018, 19:33 | Jeroen

Vanaf september 2018 Iedere laatste donderdag van de maand Club Amsterdam Klezmer in de Mezrab in Amsterdam. De Amsterdam Klezmer Band treedt op en nodigt bijzondere gasten, bekende buitenlandse bands en jong talent uit om samen te werken.

Club Amsterdam Klezmer is een plek waar de AKB een band of artiest uit haar netwerk in de spotlights kan zetten, een plek voor cross-over met andere genres en – natuurlijk – een plek om te dansen. De avonden hebben ieder een eigen karakter. Voor het komende seizoen staat weer een fantastische serie clubavonden op het programma.

Check de website voor meer informatie.

In haar inmiddels ruim 20 jarige bestaan heeft de Amsterdam Klezmer Band een flinke staat van dienst opgebouwd als internationaal opererende band. Tijdens de tours maakte de AKB kennis met bands en bekende musici uit de hele wereld. Anno 2018 is de band het touren zeker nog niet moe, maar voelt men wel de behoefte om de muzikale banden met haar eigen stad meer aan te trekken.

Daarom organiseert de AKB sinds 2016 de inmiddels druk bezochte Club Amsterdam Klezmer​ avonden in Mezrab​ Amsterdam. Deze maandelijks georganiseerde avonden bieden de band een ultieme mogelijkheid om voor een breed thuispubliek te experimenteren met nieuw eigen repertoire, of een specifiek muzikaal thema aan te pakken en daarbij met waardevolle muzikale gasten samen te werken. Oost ontmoet west, NU!Klezmer, verschillende generaties musici ontmoeten elkaar. De avond wordt na het live gedeelte in club-stijl swingend en feestelijk afgesloten door een DJ.

Maandelijks worden er workshops georganiseerd door wisselende bandleden in de Amsterdamse Q-factory. Het thema van deze workshops is gelinkt aan het maandthema van de CAK avond. Als de gelegenheid zich voordoet wordt de muzikale gast van de maand bij deze workshops betrokken.Share |

Gerelateerde artikelen