Festival De Oversteek 2018

28 augustus 2018, 19:28 | Jeroen

Op zondag 2 september opent editie West van Festival De Oversteek 2018 om 13.00 uur met een heuse bloemenregen van het Lentse initiatief Blossum in Hof van Holland. Het is de feestelijke openingshandeling van de tiende festivalediite.

Op 2 en 9 september kan publiek opnieuw genieten van ruim vijftig acts en voorstellingen op zo’n dertig groene en sfeervolle locaties aan de oevers van de Waal in Nijmegen-Noord. Tickets zijn online te koop op de website.

Opening met bloemenregen

De bloemenregen van het Lentse initiatief Blossum is een onvergetelijke ervaring en uniek in de wereld. Bezoekers zien liggend in het gras, onder muzikale begeleiding van dj Mario Marini, tienduizenden bloemen vanuit een helikopter omlaag dwarrelen. Ze vallen zo langzaam omlaag, dat bezoekers ze letterlijk uit de lucht kunnen plukken.

Jubelboek

Festival De Oversteek presenteert voorafgaand aan de bloemenregen een uniek jubelboek. Hierin komt tien jaar festivalgeschiedenis en gebiedsontwikkeling in Nijmegen-Noord in woord en beeld aan bod. Het boek verschijnt in een exclusieve oplage en is online en ter plekke te koop voor maar € 10,-.

Hoogtepunten

Festival De Oversteek trakteert op een uitgebreid programma in alle disciplines. Er is muziek van de veelkleurige ARIAH LESTER, die eerder dit jaar een Operadagen Award ontving. Rocco Ostermann (voorman Donnerwetter) draagt voor uit eigen werk en speelt bijpassende liedjes. Ook Tjitske Jansen, eerder bekroond met de Anna Bijns Prijs, draagt voor. Ook voor kinderen is er genoeg te doen. Ted van Lieshout, één van de bekendste Nederlandse kinder- en jeugdboekenschrijvers, en illustrator Philip Hopmanlezen voor uit de populaire reeks boeken over Boer Boris, en maken er live tekeningen bij.

Atelier TAW en Expeditie Noord

In 2018 nodigt Festival De Oversteek opnieuw vele jonge artiesten en kunstenaars uit zich te laten inspireren door het dynamische rivierenlandschap van Nijmegen-Noord. Voor Atelier TAW, de werkplaats voor dans en theater, gaan tien (groepen) makers aan de slag met nieuw werk, waarvan vijf hun eindresultaat presenteren tijdens editie West. Voor Expeditie Noord maken beeldend kunstenaars Maaike Jaspers en Pim Steinmann nieuw werk in het mini-atelier bij het Art Laboratory van FABRIKAAT. Tijdens editie West presenteren ze dit in de vorm van een doorlopend te bezoeken installatie in Hof van Holland.

Editie Oost op 9 september

Zondag 9 september is editie Oost van Festival De Oversteek 2018. Op het programma staan o.a. Alex Roeka, LAVALU, Loes (Wijnhoven, Clean Pete) en Lea (Kliphuis), Folk Road Show, Fusus, The Visual, vijf voorstellingen van Atelier TAW en Expeditie Noord.Share |

Gerelateerde artikelen