Nieuw album: William Fitzsimmons - Mission Bell

6 september 2018, 18:15 | Jeroen

Singer-songwriter en producer William Fitzsimmons brengt op 21 september zijn zevende studioalbum Mission Bell uit. Mission Bell werd met producer Adam Landry (Los Lobos, Vanessa Carlton) in Nashville opgenomen. De eerste single Second Hand Smoke is nu uit en in oktober staat William Fitzsimmons in Paradiso in Amsterdam en Botanique in Brussel.

Mission Bell is een optekening van een bewogen jaar, voornamelijk door de scheiding met zijn vrouw. Het album werd oorspronkelijk in de zomer van 2017 opgenomen in te thuisstudio van Fitzsimmons, maar de opnames werden teniet gedaan door en na de scheiding. In 2018 ging Fitzsimmons naar Nashville om het album opnieuw op te nemen met producer Adam Landry. Mission Bell is het eerste album van Fitzsimmons dat hij analoog opnam. Het geluid is rauw, echt en tastbaar.

Het proces en resultaat van Mission Bell is zowel pijnlijk als helend, met begrip van de complexiteit van de mens, vooral in slechte periodes. Maar het is geen goed versus slecht album geworden of een poging om empathie te krijgen. Mission Bell gaat over verraad, maar ook over verzoening en vergiffenis. Het gaat over mensen die hun best doen, maar elkaar toch vaak pijn doen.

De eerste single Second Hand Smoke is nu uit. Bekijk de video hieronder.

Live in oktober:

14 okt – Paradiso, Amsterdam
16 okt – Botanique, BrusselShare |

Gerelateerde artikelen