Video: Town of Saints - Weeds

14 september 2018, 13:59 | Jeroen

Town of Saints brengt nieuwe single en video Weeds uit. ​Sound van het nummer is typerend voor aankomende nieuwe album Celebrate dat op 5 oktober uitkomt.

Fins-Nederlandse folkband Town of Saints brengt nieuwe single Weeds uit, samen met video. Weeds staat op aankomende album Celebrate, welke uitkomt op 5 oktober via Snowstar Records en Caroline Benelux. Na release van het album volgt er een uitgebreide tour, met shows in Duitsland en ook in Nederland. Tickets zijn nu te koop.

Heta en Harmen

De muziekvideo voor de nieuwe single van de band Town of Saints werd gefilmd op een mooie zomerse avond in het Finse geboortedorp van de violiste Heta Salkolahti. We zien Heta en Harmen het nummer spelen op een prachtige karakteristieke Finse plek – een meertje, velden met koeien, en natuurlijk – veel muggen. Het is een authentieke video met het duo van de band, dat goed past bij het rustige nummer. Ze spelen het nummer op de veranda van een uit de eind van de 18e eeuw bestaande houten korenschuur, waarbij je af en toe een natuurscene uit de omgeving ziet.

Harmen Ridderbos, zanger van de band, over de nieuwe single: “Weeds gaat over het feit dat iedereen met zijn eigen demonen strijdt, en dat je nooit van iemand kunt weten waarmee ze op dat moment worstelen.” Muzikaal leent Town of Saints hier meer dan ooit uit de country, met filmische strijkers aan het einde.

Live

24/11 Amen, De Amer
25/11 TivoliVredenburg, Utrecht
30/11 Merleyn, Nijmegen
07/12 V11, Rotterdam
08/12 Cinetol, Amsterdam
09/12 Hedon, Zwolle
14/12 Vera, GroningenShare |

Gerelateerde artikelen