Nieuw album: The Girl Who Cried Wolf - A(R)MOR

12 oktober 2018, 11:19 | Jeroen

De Belgische doompop-band The Girl Who Cried Wolf brengt op 30 november zijn nieuwe studioalbum A®MOR uit. De teaser-track Ashes is nu te beluisteren.

A®MOR is het tweede studioalbum van de band en werd met Tim de Gieter opgenomen, die bekend staat om zijn samenwerkingen met Brutus, Amenra, Barst en FÄR. Het album heeft een duistere, hypnotiserende en melancholische sound, maar is ook rauw en zwaar. Sinds het in 2015 verschenen debuutalbum RUINS heeft de band hard aan zijn sound gewerkt. Stevige nummers, met invloeden van doommetal, indierock en trip-rock, maar wel met een popstructuur.

Portishead, Chelsea Wolfe, Esben and the Witch en Fever Ray

Begin 2018 bracht The Girl Who Cried Wolf nog een EP getiteld Three Beggars and a Thief uit, als opwarmer voor A®MOR. The Girl Who Cried Wolf haalt onder andere inspiratie uit bands als Portishead, Chelsea Wolfe, Esben and the Witch en Fever Ray.

De band bestaande uit Heleen Destuyver (zang/gitaar/toetsen), Samir Boureghda (gitaar/toetsen), Sofie Sweygers (cello/viool/toetsen), Michael-John Joosen (drums) en Casper Heystee (bass/synth), heeft de afgelopen vier jaar hard gewerkt aan een sterke live-reputatie. Dit zorgde ervoor dat The Girl Who Cried Wolf al support mocht verzorgen voor Blonde Redhead, Lee Ranaldo (Sonic Youth), Emma Ruth Rundle en Esben And The Witch.

Live:

02-11-2018 :: W2, Den Bosch
28-11-2018 :: Charlatan, Gent /met FÄR en Monnik [Releaseshow]
30-11-2018 :: Gainsbar, Kortrijk
01-12-2018 :: Den Eglantier, Sint-Niklaas /met Monnik
26-01-2019 :: Altstadt, Eindhoven

Meer data zullen volgen. Check de website voor meer informatie.

Ashes is het eerste nummer wat The Girl Who Cried Wolf naar buiten brengt. Het is een onheilspellend nummer, donker en duister, maar tegelijk ook sereen. Ashes is het laatste nummer van A®MOR.



Share |

Gerelateerde artikelen