Old-School HipHop in Q-FACTORY

7 november 2018, 08:50 | Jeroen

De old-school hiphop liefhebber kan de komende tijd zijn hart ophalen in Q-Factory, Amsterdam. Zoals wij al eerder melde zal Schoolly D, de oprichter van ganstarap zal op 14 december een concert verzorgen. Grandmaster Flash, de grondlegger van de scratch zal op 23 februari de planken betreden.

Don’t push me, cause I’m close to the edge! Een van de founding fathers van de hiphop brengt een bezoek aan Q-Factory. Grandmaster Flash is de grondlegger van de scratch en uitvinder van de crossfader. Hij zette als een van de eerste hiphoppers de apparatuur volledig naar zijn hand. Met het hiphop collectief The Furious Five bestormde hij de hitlijsten met sociaal beladen tracks als ‘The Message’ en ‘White Lines’.

Schoolly D, het alter ego van Jesse B. Weaver, was lid van de Park Side Killers in Philadelphia en rapte als een van de eerste over wapens, gangs, sex, drugs en andere begrippen die in de jaren 80 nog taboe waren. Muzikaal gezien waren Schoolly D en zijn toenmalige DJ Code Money hun tijd ver vooruit met elektronische hardcore beats en scherpe maatschappij kritische teksten. Met hiphop klassiekers als ‘Gucci Time’, ‘P.S.K. What Does it Mean?’, ‘Smoke Some Kill’ en ‘Am I Black Enough For You?’ drukte hij zijn stempel op wat tegenwoordig een van de meest invloedrijke genres in de muziek is.

Klik hier voor tickets en meer informatie.Share |

Gerelateerde artikelen