Nieuw album: Dan Donnelly - Are We Having Fun?

9 november 2018, 17:22 | Jeroen

Dan Donnelly’s vijfde studioalbum Are We Having Fun? is op 9 november verschenen op Gentlemen Recordings. In het Verenigd Koninkrijk verscheen de plaat op The Levellers’ label OTF Recordings.

Het was lang wachten op een nieuw album van de Noord-Ier. Dan’s laatste album, ‘Country And Northern’, stamt alweer uit 2011. Maar, denk nou niet dat Dan de afgelopen zeven jaar uit z’n neus heeft zitten eten. Hij toerde namelijk met Britse Indierockers The Wonder Stuff en schreef mee aan het in de UK succesvolle “30 Goes Around The Sun”. Ook werkte hij samen met de Franse supergroep Celtic Social Club geheten.

Dan groeide op in Belfast, Noord Ireland, en vergaarde lokale beroemdheid met akoestische liveoptredens met Watercress. Hij verhuisde naar New York rond de millenniumwisseling waar hij het vakmanschap van solo singer-songwriter leerde. Zo’n vijftien jaar verder heeft Dan optredens in meer dan 20 landen achter zijn naam staan, waaronder supportacts voor John Martyn, Air, Duran Duran, Ian Dury en Bob Geldof.



Share |

Gerelateerde artikelen