Single: Dirty Sound Magnet - Social Media Boy

16 november 2018, 13:07 | Jeroen

Vandaag verschijnt de nieuwste single van het mystic-rock trio Dirty Sound Magnet, Social Media Boy. Na de release van het album Western Lies (2017), dat lovende kritieken ontving van zowel pers als publiek, dook het trio opnieuw de studio in. De composities, sound en de sfeer van de band vallen niet in een hokje te plaatsen. De muzikanten omschrijven het zelf als ‘mystic rock’. Voor liefhebbers van onder andere King Gizzard & The Lizard Wizard en Oh Sees.

Afgelopen maand sloot het Zwitserse trio hun uitgebreide Europese clubtour van maar liefst 35 shows af. Van aanstekelijke, energieke rocknummers tot sjamanistische psychedelica, een Dirty Sound Magnet-show overweldigt iedere muziekliefhebber. Het oog ziet drie muzikanten, terwijl het oor een heel orkest hoort. Het trio blaast je weg met hun unieke en veelzijdige composities, gecombineerd met de energieke en visueel sterke show.

Dirty Sound Magnet over hun nieuwe single: “Social Media Boy gaat over een jonge man die geobsedeerd is door social media. De tekst beschrijft zijn dagelijkse activiteiten, hij bestelt zijn eten en zijn kleding online en droomt van bekend zijn via social media. Hij verwart zijn saaie en eenzame leven met zijn levendige virtuele realiteit. In meer algemene termen gaat dit nummer ook over jou en mij. We zijn allemaal op een of andere manier verslaafd aan social media.”

Vanaf vandaag is Social Media Boy beschikbaar op alle streaming- en downloadservices. De bijbehorende video is hieronder te bekijken.

Momenteel werkt Dirty Sound Magnet aan een nieuw album. Nieuwe tourdata worden binnenkort aangekondigd.Share |

Gerelateerde artikelen