De Ticket of the Year winnaars bekend

27 november 2018, 10:38 | Jeroen

Ed Sheeran is met zijn twee concerten in de Amsterdamse Johan Cruijff ArenA op 28 en 29 juni de winnaar van de Ticket of the Year Award 2018 in Nederland. Niet alleen was zijn show het populairste event van afgelopen jaar in Nederland, hij werd tevens uitgeroepen tot de populairste artiest wereldwijd. Het optreden van de Zuid-Koreaanse boyband BTS in de AccorHotels Arena in Parijs kreeg de meeste stemmen wereldwijd.

De Ticket of the Year verkiezing is een jaarlijkse, wereldwijde verkiezing georganiseerd door Ticketmaster, de grootste ticketverkoper wereldwijd. Bezoekers van muziek, sport en comedy events kozen de winnaar van de titel Ticket of the Year door te stemmen op hun favoriete event 2018. Deelnemers aan de stemming konden ook laten weten naar welke show in 2019 ze het meest uitkijken.

De Ticket of the Year verkiezing werd dit jaar in 21 landen georganiseerd. Nederland staat met drie events in de internationale Top 5 met de shows van Ed Sheeran, het concert van BTS in Ziggo Dome en Pinkpop. Daarnaast werd Amsterdam uitgeroepen tot populairste concertstad wereldwijd. In 2019 kijken muziekliefhebbers het meeste uit naar het concert van P!NK dat plaats zal vinden op zondag 16 juni in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam.

Nederlandse top 5 populairste events

Ed Sheeran – Johan Cruijff ArenA
Pinkpop – Megaland
BTS – Ziggo Dome
Imagine Dragons – Gelredome
U2- Ziggo Dome

Wereldwijde top 5 populairste events

BTS – AccorHotels Arena, Frankrijk
Ed Sheeran – Johan Cruijff ArenA, Nederland
Pinkpop – Megaland, Nederland
Rock Werchter – Festivalpark Werchter, België
BTS – Ziggo Dome, Nederland

Welke artiest hopen de stemmers te zien in 2019?

BTS
P!NK
Muse
Metallica
Rammstein

Populairste artiest wereldwijd:

1. Ed Sheeran
2. BTS
3. U2

Foto: Ben Houdijk



Share |

Gerelateerde artikelen