Single: Wannes Cappelle, broeder Dieleman en Frans Grapperhaus - Vergeving

16 december 2018, 18:26 | Jeroen

Wannes Cappelle (BE) en broeder Dieleman (NL) slaan de handen in elkaar voor een uniek project. Samen met Frans Grapperhaus op cello betreden zij in zowel België als Nederland clubpodia en theaters met hun show en album ‘Dit is de bedoeling’.

De eerste single van dit komende album heet ‘Vergeving’ en is vanaf nu overal beschikbaar. Het album komt uit op vrijdag 18 januari.

’Vergeving’ is het eerste lied dat Tonnie en Wannes samen schreven in het kader van ‘Grensgeluid’ voor het Rotterdamse festival Motel Mozaïque. Ze kwamen er snel achter dat het West- en Zeeuws-Vlaams minder ver uit elkaar lagen dan ze dachten. Samen met Frans Grapperhaus op cello werd het lied opgenomen in een ouwe boerenschuur in Ermelo.

Wannes (bekend van Het Zesde Metaal) en Tonnie (broeder Dieleman) hebben zo meer gemeen dan je op het eerste gezicht zou denken. Alle twee zingen ze beeldrijke verhalen in het Vlaams, respectievelijk West-Vlaams en Zeeuws-Vlaams. De twee zangers bedienen zich van hun moedertaal; een arcadisch dialect dat eigenlijk niet voorbij de regiogrens reikt. En toch vertellen ze universele verhalen en slagen ze erin om mensen van overal te raken. Hun taal is muzikaal en doeltreffend, hun liedjes ontroeren en ontwapenen. En dat is de bedoeling.

Tickets voor de show zijn hier verkrijgbaar.Share |

Gerelateerde artikelen