HIPHOP in Q-FACTORY

24 januari 2019, 10:28 | Jeroen

De hiphop liefhebber kan de komende maanden zijn hart ophalen in Q-Factory Amsterdam. Zowel nieuw als gevestigd talent zal de planken betreden. Old-school, new-school alles komt voorbij. Verwacht o.a. optredens van Grandmaster Flash, Kurtis Blow, The Doppelgangaz en Audio Push.

Nieuw talent spotten? GRAP organiseert de competitie ‘Wanted’ om hiphoptalent een kans te geven zich te presenteren aan publiek, media en muziekindustrie. De drie talent shows zijn op vrijdag 15 februari, zaterdag 16 februari en zaterdag 23 februari in Q-Factory. Van iedere talent show gaat de winnaar direct door naar de finale. De overige vier plekken worden ingevuld door wildcards, toegekend door de jury. The Final Showcase, waar wordt gestreden om de titel Most Wanted 2019, vindt plaats op zaterdag 23 maart in de Melkweg Amsterdam.

Audio Push en Doppelgangaz kennen de hiphop scene als geen ander. Deze jonge rappers staan klaar om Q op zijn kop te zetten met dikke tunes en scherpe raps. Audio Push zie je donderdag 21 februari en Doppelgangaz zal 17 februari het podium bestormen.

Van new naar old-school; Grandmaster Flash neemt je terug naar de begintijden van de hiphop. Grandmaster Flash is de grondlegger van de scratch en uitvinder van de crossfader. Hij zette als een van de eerste hiphoppers de apparatuur volledig naar zijn hand. Met het hiphop collectief The Furious Five bestormde hij de hitlijsten met sociaal beladen tracks als ‘The Message’ en ‘White Lines’. Zaterdag 23 februari staat hij in Q.

Ook Kurtis Blow heeft een behoorlijke stempel gedrukt op de hedendaagse hiphop. Deze legende komt in het kader van zijn “Hip-Hop’s 45th Anniversary” tour op vrijdag 24 mei naar Amsterdam. De in Harlem geboren hiphopper scoorde in de jaren 80 een instant mega-hit met “The Breaks”. Maar ook tracks als “Basketball” en het latere door Nas bewerkte “If I Ruled The World” zijn onvervalste classics.

Ga naar website voor tickets en info.



Share |

Gerelateerde artikelen