Video: Waltzburg - Gotor

23 maart 2019, 21:10 | Jeroen

Na de release van debuut EP Latest News met onder andere de succesvolle single Neon, komt Waltzburg nu met een nieuwe single Gotor met bijhorende eigenzinnige video.

Gotor zit vol tegenstrijdigheden. Het gaat over het dode spoor waarop een relatie kan zitten. Onder de oppervlakte broeit de wetenschap dat de relatie gedoemd is om te mislukken, maar de durf om in het diepe te springen ontbreekt, omdat het niet hetzelfde zal zijn zonder de ander. Het gaat over een honger die niet te stillen is, over altijd meer en beter willen. Het gaat over terugkijken op een relatie en waarderen wat het was, een nostalgie voordat de relatie daadwerkelijk over is. Toch is de wil er om vrij te breken en los te komen van de ander.

Tijdens een repetitieweek in Frankrijk en te midden van een writers block, bleek het nummer zelf ook op een dood spoor te zitten. “We besloten het even te laten liggen. Maar de avond vorderde en in de juiste setting, terwijl de rest van de band het spel strip-ping-pong uitvond, lukte het me de laatste puzzelstukjes toch bij elkaar te leggen” vertelt zanger Menno Krivokutya.

In de video van Gotor komen al de clichés van een performance video langs. Het resultaat is een absurd circus: we zien een power stance à la Mark Gormley, dinosaurussen, cowboys en vuurwerk.

Waltzburg speelt ook op SoccerRocker 2019 op 15 juni. Koop je tickets hier.Share |

Gerelateerde artikelen