Once In A Blue Moon 2019

26 maart 2019, 23:24 | Jeroen

Stef Kamil Carlens uit België, de Amerikaan Dylan LeBlanc en Next Of Kin uit eigen land zijn de nieuwste aanvullingen op het affiche van het Once In A Blue Moon festival, op 24 augustus in het Amsterdamse Bos. Eerder werden EELS, Courtney Barnett, Gregory Alan Isakov, John Moreland, Tyler Childers, Michelle David & The Gospel Sessions, Israel Nash, The Grand East en Eriksson Delcroix aangekondigd.Blank Range heeft de volledige tour geannuleerd, inclusief de geplande show op Once In A Blue Moon.

Rootsfestival in Amsterdamse Bos vindt plaats op zaterdag 24 augustus, vvk is gestart. Voor meer informatie en tickets klik hier.

Americana, country, folk, blues en rootsrock

Once In A Blue Moon richt zich in de programmering met name op americana, country, folk, blues en rootsrock, maar slaat de piketpaaltjes dit jaar wat breder. Het festival kende een vliegende start, de eerste editie in 2018 was direct uitverkocht. De line-up voor de komende editie is nog niet compleet, op korte termijn zullen meer namen aangekondigd worden. In totaal treden er circa 20 acts op, verdeeld over drie podia binnen een comfortabel opgezet festivalterrein in een bosrijke omgeving. Kaarten voor Once In A Blue Moon zijn reeds te koop.

De samenwerking met Paradiso en de Sugar Mountain Stage krijgt ook in 2019 een vervolg. Sugar Mountain is de concertreeks waaronder de Amsterdamse poptempel Paradiso shows presenteert die onder roots, country en aanverwante stromingen vallen en vormt een inhoudelijke één op één match met dat waar Once In A Blue Moon voor staat. Om die reden heeft één van de drie podia de naam Sugar Mountain Stage gekregen.

Line up als bekend gemaakt tot nu toe (in alfabetische volgorde): Courtney Barnett; Dylan LeBlanc; EELS; Eriksson Delcroix; Gregory Alan Isakov; The Grand East; Israel Nash; John Moreland; Michelle David & The Gospel Sessions; Next Of Kin; Stef Kamil Carlens; Tyler Childers.

Over Once In A Blue Moon (OIABM)

OIABM wil een zo volledig mogelijk programma presenteren van wat er speelt binnen de Amerikaanse rootsmuziek en wat daar aan grenst, van gelauwerde namen tot veelbelovende nieuwkomers. Deze brede kaders spreken een brede doelgroep aan, in een ruime leeftijdscategorie van begin twintigers tot 60-plussers. Met daarbinnen een onderverdeling van enerzijds de trouwe basis die de ontwikkelingen binnen de roots genres al jarenlang volgt, en anderzijds een groeiende groep jongeren die de authenticiteit en zeggingskracht van deze acts aanspreekt.

Voor wat betreft de randprogrammering put de organisatie inspiratie uit de Amerikaanse cultuur. Zo kent het cateringaanbod hoogwaardige en smaakvolle BBQ- en TexMex-gerechten en Kentucky soul food. Het zijn deze elementen die in het idyllische decor van het Amsterdamse Bos een beleving creëren die zowel de kritische en goed ingevoerde muziekpurist als de festivalganger op zoek naar ontspanning en ontdekkingen kan bekoren.Share |

Gerelateerde artikelen