Eerste namen Parkpop 2019 bekend

28 maart 2019, 20:16 | Jeroen

De eerste namen voor Parkpop op zondag 30 juni bekend. Met Ilse DeLange, Ronnie Flex & Deuxperience, Walk Off The Earth, Maan en ‘Parkpop Roots’ met Blackbird en Judy Blank vieren we de 39e editie van het festival in het Zuiderpark. De gratis toegankelijke festivaldag is met 7 podia en tientallen acts de knallende afsluiter van het Parkpop Weekend.

ILSE DELANGE

Na als soloartiest in Nederland ongeveer alles bereikt te hebben wat er te bereiken valt, spreidde de Twentse zangvogel haar vleugels en ging ze het internationale avontuur aan met The Common Linnets. De groep werd tweede op het Eurovisie Songfestival en brak plotsklaps door in heel Europa. Gelukkig voor ons is Ilse haar fans van het eerste uur in Nederland niet vergeten: in 2018 vloog ze terug naar haar roots en bracht ze een nieuw soloalbum uit – haar eerste in zes jaar – vol prachtige, zonnige indiefolk en countrypopsongs, maar dan nét een tikkeltje dansbaarder dan voorheen.

RONNIE FLEX & DEUXPERIENCE

De goedlachse rapper uit Capelle aan de IJssel domineert de Nederlandse muziekwereld sinds 2015 met zijn relaxte mix van hiphop, pop en R&B, kolossale streamingscijfers en altijd strak uitverkochte liveshows. Eerst als lid van het New Wave-collectief, maar vervolgens volledig op eigen kracht als soloartiest, met hits als Blijf Bij Mij, Energie en Omarm Me en het winnen van de prestigieuze Popprijs van 2018 als notabele carrière hoogtepunten. Optreden doet hij onder begeleiding van zijn negenkoppige liveband Deuxperience, die zijn shows naar een eenzaam hoog niveau tillen.

WALK OFF THE EARTH

De Canadese band en YouTube-sensatie Walk Off The Earth brak in 2012 door met een viral video, waarin de tien handen van de bandleden samen op één gitaar Gotye’s hit Somebody That I Used To Know coveren. Fast forward naar zeven jaar later: inmiddels staan er miljarden streams en ruim drie miljoen YouTube-abonnees op de teller en speelde de band op vele festivals en in grote zalen als AFAS Live en Paradiso

MAAN

De 22-jarige Amsterdamse zangeres won in 2016 het zesde seizoen van The Voice Of Holland, en dit voor Maan slechts een bescheiden begin. Een debuutalbum moet er nog van komen, maar door verschillende ep’s en gigantische hits als Blijf Bij Mij (met Ronnie Flex), Lief Zoals Je Bent en Hij Is Van Mij (met Bizzey, Tabitha en Kris Kross Amsterdam), wist Maan binnen no-time uit te groeien tot een van de meest gevraagde Nederlandse popzangeressen van dit moment.

PARKPOP ROOTS MET BLACKBIRD EN JUDY BLANK

Op Parkpop delen de Amsterdamse zangeres Blackbird en de jonge Utrechtse singer-songwriter Judy Blank het podium van de main stage onder de naam ‘Parkpop Roots’.

PARKPOP WEEKEND

Parkpop is onderdeel van het Parkpop festivalweekend. De aftrap is op vrijdag 28 juni met Parkpop Downtown, waarbij vette live-acts de binnenstad van Den Haag veroveren, gevolgd door Parkpop Saturday Night op zaterdag 29 juni, met o.a. Skunk Anansie, Tears for Fears en Nile Rodgers en CHIC. Op zondag 30 juni viert Parkpop haar 39e editie in het Haagse Zuiderpark. Als vanouds volop genieten van top acts verdeeld over de verschillende podia, met natuurlijk het Haags Podium met het beste wat Den Haag te bieden heeft.

Meer informatie over het Parkpop festivalweekend is te vinden op de website.Share |

Gerelateerde artikelen