Nieuw album: ViVii - ViVii

1 april 2019, 14:25 | Jeroen

ViVii maakt dreampop geïnspireerd door de muziek uit hun jeugd, oude vinylplaten van hun grootouders, indie-pop hits, gospelkoren en klassieke muziek. Versterkt door producer Anders Eckeborn weten Emil en Caroline Jonsson een geheel eigen geluid neer te zetten.

De albumtracks ‘Savant’ en ‘Siv (You & I)’ werden eerder uitgebracht als EP en zijn in totaal meer dan 2,6 miljoen keer gestreamd. De single ‘Suckerpunch’ bereikte de nummer 1 positie op Hype Machine, en werd gedraaid op 3FM en door Elbow zanger Guy Garvey in zijn radioprogramma op BBC 6 Music. Ook deelde actrice Chloë Grace Moretz (o.a. Kick-Ass, 500 Days of Summer) het nummer spontaan met haar 3 miljoen Twitter volgers.

Emil en Caroline leerden elkaar als kind kennen op zomerkamp in Göteborg, werden als tieners verliefd en trouwden als twintigers om daarna op een lange huwelijksreis naar Amerika te gaan. Ze woonden in New York waar ze soulzanger Tye Tribbett ontmoetten, met wie ze op tour gingen als onderdeel van zijn gospelkoor.

Na een wilde tijd on the road kwam structuur en een album

Na een wilde tijd on the road, besloten Emil en Caroline terug te keren naar Zweden, om vanuit Stockholm aan hun eigen muziek te werken. En kinderen te krijgen. Je zou verwachten dat de komst van twee kleintjes de muzikale ambities van Emil en Caroline op een zijspoor zou zetten, maar het tegendeel bleek waar. “Toen de kinderen kwamen, moesten we wel structuur aanbrengen in ons leven. We werden gedwongen om tijd voor onze muziek in te plannen. Waardoor we écht toekwamen aan schrijven en opnemen”, legt Emil uit.

Het resultaat van deze gestructureerde aanpak is debuutalbum ‘ViVii’ dat uitkomt uit via het Zweedse Dumont Dumont label (Jose Gonzalez, Sean Christopher, Ry X, Charlie Cunningham en Josin).

Woensdag 3 april staan ze in Paradiso in Amsterdam.



Share |

Gerelateerde artikelen