Nieuw album: Lukas Nelson & Promise Of The Real - Turn Of The News (Build A Garden)

5 mei 2019, 15:45 | Jeroen

Lukas Nelson & Promise Of The Real voegen met ‘Turn Of The News (Build A Garden)’ een nieuw album toe aan hun toch al indrukwekkende palmares. Ze spelen als begeleidingsband voor muzikale giganten als Neil Young en Willie Nelson, tourden inmiddels met meer dan 250 shows de wereld over en zijn te gast geweest bij de grotere talkshows van Amerika. En op 9 juli doen ze Nederland aan voor een optreden met Neil Young in de Ziggo Dome.

Ze laten op ‘Turn of The News (Build A Garden)’ invloeden van rock & roll, country, soul en folk moeiteloos samensmelten tot een uniek en eigentijds geluid. Daarbij zijn ze samenwerkingen aangegaan met enkele van hun muzikale vrienden, waaronder Neil Young, Sheryl Crow en Kesha. Ook brengt Lukas een duet ten gehore samen met zijn vader Willie in het nummer ‘Civilized Hell’. Op hun vijfde album, dat op 14 juni verschijnt, is het tijd voor de band om de volgende stap te zetten in hun muzikale carrière. Niet langer achter op het podium, maar schitterend in de schijnwerpers. Hun single ‘Bad Case’ geeft daarvoor vandaag het startschot.

Lukas leverde in 2018 een aanzienlijke bijdrage aan het succes van de soundtrack van de Oscar-winnende film A Star Is Born, waarbij hij meeschreef aan een groot deel van de muziek. De band speelde ook nog een rol in de film als begeleidingsband van Jackson Maine, gespeeld door Bradley Cooper.



Share |

Gerelateerde artikelen