Mondriaan Jazz Festival 2019

15 mei 2019, 12:50 | Jeroen

Op zaterdag 12 oktober 2019 strijkt het Mondriaan Jazz Festival opnieuw neer in Den Haag.

De focus van MJAZZ 2019 ligt wederom op een internationaal kwaliteitsprogramma, met acts op het punt van hun grote doorbraak, vele debuutshows en gecureerde groepen. De line-up van het festival bevat relevante artiesten, op het scherpst van de snede, die volop in de spotlights staan of komen. Het geluid van morgen gevangen in een vooruitstrevend najaarsfestival van internationale allure. Overige festivalinformatie via de website

Tijdens deze derde editie worden artiesten uit verschillende hoeken van de wereld bij elkaar gebracht. Zo staat naast de progressieve jazz, hip-hop en soul uit New York en Londen ook de moderne en hedendaagse jazz uit Latijns-Amerika centraal. Op vrijdag 11 oktober wordt er een speciaal openingsconcert georganiseerd i.s.m. ProJazz. De eerste namen van MJAZZ 2019 luiden als volgt:

Chris Dave & The Drumhedz (USA) – enige NL concert in 2019

SEED Ensemble (UK) – internationaal debuut

blackwave. (B)

Emma-Jean Thackray’s Walrus (UK)

The Lesson GK (USA) – internationaal debuut

Camila Meza & The Nectar Orchestra (CL)
featuring Mara Tieles StringLAB Project (Strings in Residence) – internationaal debuut

Fabian Almazan & Alcanza (CU)
featuring Mara Tieles StringLAB Project (Strings in Residence) – internationaal debuut

Miguel Zénon Quartet (USA)

Phronesis (UK/DK/SWE) – openingsconcert op 11 oktober

De komende maand completeert de festivalorganisatie de line-up van Mondriaan Jazz Festival 2019. Dan wordt tevens het programma bekendgemaakt van de talks en interviews die plaatsvinden tijdens MJAZZ 2019. Hierin worden actuele thema’s aan de kaak gesteld uit de muziekwereld in het algemeen en de jazzscene in het bijzonder.



Share |

Gerelateerde artikelen