Video: Tycho - Pink & Blue

19 mei 2019, 14:03 | Jeroen

Tycho is het elektronische muziekproject onder begeleiding van componist Scott Hansen. In 2016 bracht hij het album Epoch uit dat genomineerd werd voor een Grammy Award.

Drie jaar verder in 2019 is het tijd voor nieuw werk, waarvan de eerste track Pink & Blue deze week werd uitgebracht. Het nummer gaat gepaard met een nieuwe videoclip, waarvoor Hansen zelf als Creative Director heeft gewerkt. Daarnaast is dit nummer de kick-off voor vocale elementen in Tycho’s werk. In samenwerking met Saint Sinner hoor je voor het eerst gevoelige zang, wat Hansen zijn visie verwezenlijkt: het betrekken van het meest organische instrument dat er is.

Het vijfde studioalbum Weather dat op 12 juli zal uitkomen, brengt meer menselijkheid en warmte in Tycho’s muziek door de toevoeging van vocalen en hiermee zal het project ook live een nieuwe wending nemen.

Tycho, voormalig meer bekend om zijn grafische skills, heeft zich ontwikkeld tot een succesvolle en rond de wereld reizende liveband (die je op 20 februari 2020 in Paradiso, Amsterdam kunt zien).Share |

Gerelateerde artikelen