Nieuw album: Dermot Kennedy - Without Fear

16 juni 2019, 20:25 | Jeroen

Hoewel zijn naam al langere tijd rondzingt en je hem al vaak hebt horen langskomen met zijn wereldhit ‘Power Over Me’, moet Dermot Kennedy’s debuutalbum nog verschijnen. Dat doet het dan ook op 27 september. ‘Without Fear’ bevat o.a. de eerder genoemde single én zijn onlangs uitgekomen single ‘Outnumbered’.

Outnumbered

“Outnumbered is an attempt to comfort anybody who is feeling overwhelmed. A reminder that beauty can be found no matter how dark the night may seem. I hope it can be a source of reassurance to anyone going through hard times. To know that things will get better and that hard times will become a thing of the past.”

Vloeit er Iers bloed door je aderen, dan is het als zanger onmogelijk om niet als busker op straat te hebben gezongen. Zo ook Dermot Kennedy. Hij begon als kleine jongen al met muziek maken, studeerde klassieke muziek aan de Universiteit, maar ontwikkelde zijn eigen geluid pas als straatzanger.

Inmiddels heeft hij het buskende leven achter zich gelaten en staat hij tussen de groten der aarde. Zo debuteerde hij in januari op de Amerikaanse televisie in de Steven Colbert Show en vervolgde hij zijn zegereeks in de Ellen Show.

Ook Nederland heeft al kennisgemaakt met het rauwe, overweldigende stemgeluid van de Ier. Vorige maand stond hij in de Ronda van TivoliVredenburg en deze zomer gaat hij ook naar Biddinghuizen voor een optreden tijdens Lowlands.



Share |

Gerelateerde artikelen