Q-Factory Basement Sessions

9 juli 2019, 17:49 | Jeroen

Met namen als Sheila E., Kenny Wayne Shepherd, Candy Dulfer, Will and The People en John Mayall mag Q-Factory zich dit najaar prijzen met een prachtig programma. Q-Factory zou echter niet de bruisende muziekfabriek zijn die het is als jong talent geen kans zou krijgen. Deze zomer introduceert Q de ‘Q-Factory Basement Sessions’.

In de maanden juli en augustus hoor je elke donderdag, vrijdag en zaterdag bands in alle genres; van metal tot pop en van reggae tot indie. De avonden zijn gratis toegankelijk en laagdrempelig. Voor het publiek een ontdekkingsreis, voor de bands een springplank. De Q-Factory Basement Sessions zijn in het leven geroepen om jonge bands een kans te geven zich te profileren aan het Amsterdamse publiek.

Talentontwikkeling staat bij Q-Factory hoog in het vaandel. In het muziekcentrum huizen meerdere muziekopleidingen; denk hierbij aan het Conservatorium van Amsterdam, Abbey Road en United Pop. Op het gebied van talentontwikkeling zijn ook de vele oefenruimtes erg belangrijk. ‘Q-Factory vind het belangrijk om jong, aanstormend talent een kans te geven. De bands die hier repeteren krijgen tijdens de Q-Factory Basement Sessions een unieke kans om op het podium te staan.’ aldus programmeur Bart Jansen.

Klik hier voor het volledige programma.Share |

Gerelateerde artikelen