Single: Walden - Runaway Child

16 juli 2019, 22:17 | Jeroen

Van delay doordrenkte kabbelende rifjes naar psychedelische fuzz explosies. Op 16 juli brengen de jonge honden van indie band Walden hun tweede single van dit jaar uit: Runaway Child. Het nummer is geschreven en geproduceerd midden in de Ardennen.

Luister het nummer hier op Spotify.

Het is de opvolger van video clip Friends Are OK, die begin dit jaar in NL in première ging op 3voor12 en in België op Indiestyle. De single kwam op verschillende blogs terecht in de UK en USA en haalde de Spotify New Music Friday en Apple Best Of The Week lijstjes in Nederland, België, Amerika en zelfs Turkije. Naast de schrijfsessie in de Ardennen speelde de band deze zomer o.a. op Oerol Festival, Mandala Festival en Gaellus Open Air.

Walden

Komend uit het niets verraste het jonge Walden in de zomer van 2018 met een onverwachte show op Pinkpop. Ze ontvingen direct lovende recensies van o.a. 3voor12 NL en Dagblad De Limburger. De band rondom schrijver en frontman Mees Hamer had toen nog maar weinig kilometers op de teller, maar heeft inmiddels 50 gigs en een succesvolle Popronde mogen bijschrijven. De jonge honden uit het Limburgse Sittard verschenen in tientallen media, oogstte meerdere goede live recensies en werden als support gevraagd voor deWolff, The Sonic Dawn (DEN), The Grand East en The Sore Losers (BE). Nieuwe single ‘Runaway Child’ is geproduceerd door Simon Akkermans en Ingo Jetten. Voorheen bracht de band enkele early recordings uit op de EP Artefacts en begin 2019 de video clip Friends Are OK.Share |

Gerelateerde artikelen