Nieuw album: Blasterjaxx - Perspective

23 juli 2019, 09:58 | Jeroen

Het Nederlandse dj-duo Blasterjaxx brengt het debuutalbum Perspective uit. Het album bevat in totaal 23 tracks waarvan 6 singles zijn uitgebracht. Het is het eerste album van het duo sinds ze 9 jaar geleden zijn begonnen en komt uit op hun eigen label Maxximize Records, een sub-label van Spinnin’ Records.

Het duo Thom en Idir staat bekend om grootse melodieën, indrukwekkende drops, gevoelige vocalen en energieke producties, die ook de rode draad vormen op Perspective. Thom en Idir hebben zich de afgelopen twee jaar volledig toegelegd op de drieëntwintig tracks van hun album met als sleutelwoord: emotie. Een sterke balans tussen Bigroom en vocale progressive house vormt het grote geheel van de tracklist. Toch springen enkele nummers eruit, omdat je die totaal niet zult verwachten van de heren. Experimenteel, duister, pakkend en bovenal gevoelig. 


‘Normaal gesproken maken we club- of festival georiënteerde platen. Daarbij werken we in twee dagen het hele idee van een plaat af. Dit keer hebben we writing camps georganiseerd, we hebben een week in Center Parcs-bungalows gezeten met een kleine setup: gitaar, microfoon, software en vanaf scratch platen maken. We hebben singer-songwriters uitgenodigd om thema’s in te zingen. Iedere productie heeft veel werk gehad, omdat alles een eigen invalshoek had. De ene keer meer tech, de andere indie-dance of big room. Uiteindelijk kwam alles goed bij onze eigen sound uit.’ – Blasterjaxx

Over Blasterjaxx

De gezamenlijke geschiedenis van Thom Jongkind (29) en Idir Makhlaf (27) gaat ver terug. Zo’n negen jaar geleden leerden ze elkaar kennen. De jongens waren zoveel aan het werk in de kleine thuisstudio van Thom dat Idir besloot bij hem in te trekken. Op deze studentenkamer van 20m2 in Den Haag maakten ze samen dag en nacht muziek, waardoor er een hechte vriendschap ontstond. Dankzij hun gedeelde passie voor muziek, hard werken en het creëren van een eigen sound wisten ze veel optredens te boeken die resulteerden in mainstage shows op Ultra Miami, Tomorrowland, Parookaville en EDC Las Vegas.

Soundcloud
Instagram
Twitter
Facebook




Share |

Gerelateerde artikelen