Single: Waltzburg - Consensus

2 augustus 2019, 21:52 | Jeroen

Nadat Nijmeegse indieband Waltzburg eerder dit jaar al Gotor en Consensus uitbracht, volgt nu nieuwe single ‘Consensus’. Met dezerelease maakt de band ook de release datum van komend debuut album Cut The Wire bekend, welke overal beschikbaar zal zijn op vrijdag 11 oktober.

De release van het album wordt gevolgd door een Nederlandse clubtour, waarvoor tickets te koop zijn via de website. Consensus is vanaf vandaag overal te beluisteren.

De wereld van Waltzburg bestaat uit gelaagde en energieke songs, die vol tegenstrijdigheden zitten en het alledaagse leven bevragen. Het vijftal maakt opzwepende indiepop die zich ergens tussen Kevin Morby en Vampire Weekend bevindt. Zo ook nieuwe single Consensus, waarover bassist Joost Klapmuts het volgende vertelt:

“Het is een van de oudere tracks die het tot de plaat gered heeft. Aanvankelijk was het een akoestisch folky nummer die we voor liveshows omgetoverd hebben tot het tegenovergestelde. Het is geschreven in de tijd waarin bandleden Menno en Nicole een relatie kregen. Consensus tekent op een manier dus het hele proces van het ontstaan van Waltzburg, en eigenlijk is het best een romantische track.”
Bij het nummer is ook een video gemaakt, waar de band te zien is tegen een backdrop van een berglandschap, waar uiteindelijk een set mee gebouwd is. In de clip kan telkens weer iets nieuws aan de ruimte ontdekt worden. De video is hier te bekijken:

In het najaar, na release van debuut album Cut The Wire op 11 oktober, gaat Waltzburg op tour door Nederland.

Ze spelen hierbij de volgende shows:

17-10 Merleyn, Nijmegen (Releaseshow)
25-10 V11, Rotterdam
31-10 EKKO, Utrecht
02-11 Simplon, Groningen
07-11 Paradiso, AmsterdamShare |

Gerelateerde artikelen