Nieuw album: VanWyck - Molten Rock

24 augustus 2019, 16:00 | Jeroen

Molten Rock, het tweede album van de singer-songwriter VanWyck zal op 15 november verschijnen op Concerto Records. De eerste single van dat album, Supermarket Line is vandaag verschenen.

De Amsterdamse singer-songwriter Christien Oele debuteerde in 2018 onder de naam VanWyck succesvol met haar album An Average Woman. Haar warme stem, sterke teksten en sfeervolle folk werden overladen met recensies vanuit de hele wereld en juichend onthaald door de landelijke muziekpers. Ook op haar tweede album laveert VanWyck tussen donkere folk, wijdse Americana en alternative rock invloeden, waarbij ze dit keer nadrukkelijk meer ruimte inneemt. VanWyck: “Als An Average Woman de plaat was die ik moest maken, dan is Molten Rock de plaat die ik heel graag wilde maken.”

De eerste single van het album Supermarket Line verschijnt vandaag. “Het is het enige nummer dat ik binnen 5 minuten geschreven heb – het was er gewoon in 1 keer. Ik woon in het centrum van Amsterdam en ga vaak naar een klein supermarktje hier in de buurt dat bezocht wordt door de meest uiteenlopende klanten. Stonede toeristen, ouderen met looprekjes, dronken studenten en Poolse bouwvakkers. Er staat ook altijd een grote tv aan. Toen ik daar een keer in de rij stond te wachten gebeurde er zoveel rare dingen tegelijkertijd die me heel erg raakten dat ik op de terugweg naar huis dit nummer begon te zingen . Het is een soort stream of consciousness liedje geworden, de tekst loopt aan een stuk achter elkaar door en beschrijft de gedachten die er allemaal door je hoofd schieten als je staat te wachten in de rij voor de kassa.”

Molten Rock werd wederom geproduceerd door Frans Hagenaars en Reyer Zwart met de inmiddels vaste bandleden: gitarist en zangeres Marjolein van der Klauw, drummer Rowin Tettero en gitarist Sander Donkers.

Van 11 tot 14 September doet VanWyck mee met Muzikale Helden in De Kleine Komedie in Amsterdam.

Vanaf november gaat VanWyck met haar band op tournee door Nederland check hier de data.

Beeld: copyright Jitske Schols



Share |

Gerelateerde artikelen