Western Stars van Bruce Springsteen eenmalig in de bioscoop

21 september 2019, 19:25 | Jeroen

Warner Bros. Pictures Nederland brengt de filmversie van Western Stars, het nieuwste album van Bruce Springsteen, eenmalig in de bioscoop op zondag 17 november 2019.

De voorverkoop start op de 70ste verjaardag van ‘The Boss’, maandag 23 september 2019, via de reguliere voorverkoopadressen.

Met ‘Western Stars’, het eerste studioalbum van Springsteen in vijf jaar, slaat de legendarische singer-songwriter een nieuwe weg in, waarbij hij echter zijn rootsniet vergeet. De documentaire behandelt de thema’s liefde en verlies, eenzaamheid, familie en de onverbiddelijk voortschrijdende tijd. De film roept het beeld op van het Amerikaanse Westen – zowel het mythische Westen als de harde werkelijkheid – en vertelt met archief beelden, muziek en Springsteen’s persoonlijke bespiegelingen het verhaal van ‘Western Stars’.

Western Stars biedt fans over de hele wereld de enige kans om Springsteen alle 13 songs op het album te zien spelen, ondersteund door een band en een volledig orkest, onder het kathedraalachtige dak van zijn bijna 100 jaar oude schuur.

Thom Zimny regisseerde de film samen met Springsteen, die hiermee zijn regiedebuut maakt.

‘Western Stars’, het 19de studioalbum van Springsteen, is wereldwijd succesvol. Het bereikte de nummer 1-positie in de iTunes-hitlijsten op elk continent, onder meer in de VS, het Verenigd Koninkrijk, België, Duitsland, Spanje, Italië, Nederland, Australië, India, Zuid-Afrika en heel Scandinavië. Het album ontving ook lovende recensies, met bewoordingen als ‘briljant’, ‘betoverend’, ‘prachtig’ en ‘een meesterwerk’.

Springsteen en Zimny, die samen “Western Stars” regisseerden, hebben in de loop der jaren aan verschillende projecten samengewerkt, waaronder de documentaire “The Promise: The Making of Darkness on the Edge of Town” en de door Netflix gefilmde versie van de Tony Award-winnende “Springsteen on Broadway”, die door Zimny werd geregisseerd.

Western Stars werd geschreven en uitgevoerd door Bruce Springsteen, met als speciale gast Patti Scialfa. Producenten zijn Thom Zimny, Jon Landau, Barbara Carren George Travis; Springsteen is uitvoerend producent. De muziek is van Springsteen.

Western Stars is op zondag 17 november 2019 eenmalig in de Nederlandse bioscoop te zien.

Releasedatum: 17 november 2019
Regisseur: Thom Zimmy, Bruce Springsteen
Lengte film: 123 minuten
Kijkwijzer: Alle leeftijden
Website
Hashtag: #WesternStarsMovieShare |

Gerelateerde artikelen