Video: Bye Beneco - Baby I'm Gold

20 februari 2020, 14:57 | Jeroen

Bye Beneco (Zuid-Afrika) op weg naar Europa met 80’s single Baby I’m Gold
De Zuid-Afrikaanse dream-pop band Bye Beneco luidt hun verhuizing naar Berlijn in met de nieuwe single & video clip Baby I’m Gold, die op 21 februari uitkomt.

Het kleurrijke trio uit Johannesburg wordt geleid door de imposante frontvrouw Lenny-Dee Doucha en is al geruime tijd bezig aan een opmars in de internationale indie-scene. Baby I’m Gold is de derde single die op de aanstaande EP in mei verschijnt. Ook met deze release laat Bye Beneco opnieuw hun veelzijdigheid zien: de band grijpt terug naar de jaren 80 met een nieuwe sound. De eerste single I’m Not The One bereikte al snel de 150.000 plays, de tweede single It’s Not True Love schopte het tot #2 van de wereldwijde Indie Shuffle chart. Eerder gooide de band hoge ogen met de EP Ghetto Disko (2017) en het debut album Space Elephant (2014). Deze laatste werd genomineerd voor de South African Music Awards in de categorie Best Alternative Album.

In mei verhuist de band voor goed naar Berlijn om vanuit daar Europa verder te veroveren. Ze hebben al meerdere Europese tours op hun naam staan met als hoogtepunten de twee shows op het grote Primavera Festival te Barcelona. Deze zomer tourt het dreampop trio o.a. door Nederland. Daar verschenen ze al op NPO KXRadio, Live Guide Magazine en ontvingen ze een lovende recensie van 3voor12 Breda naar aanleiding van hun show op Surf & Turf Festival 2018. Dat de band sterk is met video clips bewezen ze eerder met o.a. Jungle Drums, Ghetto Disko, I’m Not The One en It’s Not True Love.Share |

Gerelateerde artikelen