Muziekprogramma Rewire 2020

27 februari 2020, 15:20 | Jeroen

Vandaag onthult Rewire het complete muziekprogramma voor de tiende editie van het festival van 3 t/m 5 april 2020.

Met nog vijf weken te gaan tot Rewire 2020, kondigt het festival vandaag het complete muziekprogramma aan. De laatste dertig artiesten en projecten zijn toegevoegd aan het programma, dat van 3 t/m 5 april zal plaatsvinden op verschillende locaties in – en openbare ruimtes van – Den Haag.

Naast optredens die al eerder zijn aangekondigd van o.a. Hildur Guðnadóttir presents ‘Chernobyl’, Jon Hopkins presents ‘Polarity’, The Caretaker & Weirdcore, Arca, SOPHIE, Suzanne Ciani en Beatrice Dillon, verwelkomt Rewire voor haar tiende editie de laatste 30 artiesten en projecten met optredens van de Britse post-punk band Wire en de in noise gedrenkte hiphop van Zonal, wereldpremières van de nieuwe projecten Pan Daijing en Joshua Sabin & Šalavija Vocal Ensemble, het Nederlandse live-debuut van FAKA’s Desire Marea, kuduro-artiest Nazar en een uitgebreid programma van muzikale interventies in de openbare ruimte onder de naam ‘Music for a Busy City’ met nieuwe, in opdracht gemaakte composities van Ain Bailey, Genevieve Murphy, Pete Harden en Yannis Kyriakides.

De volgende artiesten die Rewire naast bovengenoemde vandaag aankondigt zijn:

Barbara Ellison present Forest Phantoms, Edwin van der Heide, Embassy of the North Sea present ‘Hearing Like a Herring’, Fatima Ferrari, Gabriela Prochazka, Jesus Canuto Iglesias, Ji Youn Kang, John Ghost, Lea Bertucci (solo sax/electronics), Lea Bertucci presents Double Bass Crossfade, M. Lamar, Mad Miran, Mariska de Groot, Michiko (aka LYZZA) b2b Torus, MSYLMA, Pelle Schilling, Perforator, Sign Libra, Sote presents Parallel Persia en Sybil.

Volgende week zal Rewire een uitgebreid discours-programma aankondigen – met een symposium, talks met artiesten, workshops en filmvertoningen – en het blokkenschema voor Rewire 2020. Festival tickets en Dagtickets kunnen worden aangeschaft via de website.

Laatste toevoegingen voor Rewire 2020 – uitgelicht
Al meer dan 40 jaar is Wire een van de belangrijkste post-punkgroepen van Groot-Brittannië – en daarbuiten. Altijd heeft de band in geluid weten te verrassen; het viertal zal Rewire 2020 verwarmen met de strakke en complexe nummers van het nieuwe album ‘Mind Hive’, dat eind januari dit jaar is verschenen.

De multidisciplinaire Chinese kunstenaar Pan Daijing en de Schotse componist en sound designer Joshua Sabin presenteren beide wereldpremières van nieuwe projecten. Met ‘Playback Play’ verkent Pan Daijing opera-zangtechnieken en experimentele narratieven in haar nieuwe audiovisuele show, terwijl het project ‘Sutarti’ van Joshua Sabin reageert op oude Litouwse liederen van de sutartinė. Met behulp van oude volksmuziek uit het archief van de Lithuanian Academy of Music and Theatre Ethnomusicology, zal Sabin tijdens Rewire 2020 optreden met het Šalavija Vocal Ensemble, een Litouws folklore-ensemble bestaande uit vier etnomusicologen.

Als onderdeel van het thema van de tiende editie van Rewire – (Re)setting – zullen er verschillende muzikale interventies in de openbare ruimte plaatsvinden, op zoek naar nieuwe luisterervaringen voorbij de conventionele muziekpodia.

Music for a Busy City haalt vier toonaangevende componisten de concertzaal uit en de stad Den Haag in om muziek te maken voor ruimtes die wij elke dag passeren. Het programma omvat vijf nieuwe werken van componisten Ain Bailey, Genevieve Murphy, Pete Harden en Yannis Kyriakides, die elk gemaakt zijn voor een specifieke locatie in het stadscentrum van Den Haag. Deze opgenomen composities zullen elk uur gedurende de drie dagen van het festival worden uitgevoerd en zijn onderdeel van de ruimtes, die als inspiratiebron gelden voor elk van de componisten.

Rewire is een jaarlijks festival voor avontuurlijke muziek. Het festival presenteert een uitgebreid programma met een focus op hedendaagse elektronische muziek, neo-klassieke muziek, new jazz, experimentele pop, sound art en multidisciplinaire samenwerkingen. Het programma omvat speciale concerten, multidisciplinaire performances, filmvertoningen, talks en workshops.



Share |

Gerelateerde artikelen