Nieuw album: Lian Ray - Rose

13 maart 2020, 12:07 | Jeroen

De Franse pop noir songwriter Lian Ray brengt vandaag zijn debuut album Rose uit op Snowstar Records. Lian Ray blinkt uit in zijn eerlijke, nachtelijke popsongs met de nadruk op donkere romantiek. Rose is een album waarin hij alles wat hij in zich had stopte, letterlijk.

Rose werd opgenomen in 2012-2013, een tijd waarin Lian Ray verdronk in een vergiftigende poel van leugens, bedrog, drugs, schaamte en depressie. In deze periode woonde hij in Berlijn en had een korte, destructieve affaire met een vrouw die Rose heette.
Rose verdween vrij snel, maar liet voor de gebroken songwriter een muze achter – een muze die mythologische proporties aannam, met een pikzwart, eerlijk verhaal van catastrofale liefde. De verhaallijn is doordrenkt van intrigerende romantische inspanningen en zwaar misbruik van middelen. Het concept van het album kan worden gezien als een los eerbetoon aan de ultra-Frans klinkende Melody Nelson van Serge Gainsbourg, en vangt een nachtelijk romantisch gevoel.

Na het opnemen van Rose bereikte Lian een dieptepunt en zijn leven in Berlijn nam nog zwaardere wendingen. Totdat Snowstar Records, na pogingen sinds 2016, weer contact kreeg met Lian om dit bijna verloren album uit te brengen. Een mooi maar pijnlijk album, dat het bovenal verdient door de hele wereld gehoord te worden.

Rose is nu beschikbaar via Spotify, Apple Music, Deezer, iTunes en Bandcamp. Het album is te bestellen in de Snowstar Records webshop.

Lian Ray speelt de volgende shows maart:

21-03 Plato, Deventer (Instore)
21-03 Plato, Apeldoorn (Instore)
28-03 Velvet, Leiden (Instore)

Meer info via de website



Share |

Gerelateerde artikelen