Single: Meis - Wacht

29 maart 2020, 20:42 | Jeroen

Meis, het soloproject van Aysha de Groot, maakt kleine liedjes over grote onderwerpen als eenzaamheid, knokken tegen pech en het uiterst gefrustreerd blijven hangen in ontkenningsfases.

Ze brengt haar eerste single Wacht uit. Wacht gaat over leren ruziemaken en hoe je omgaat met de situatie als er aan alle kanten onbegrip ontstaat.

Luister Wacht hieronder.

Met als hoofdthema isolement brengt Meis haar debuutEP Een, waarin ze een intrigerende balans vindt tussen akoestische instrumenten en elektronische synths en samples. Geïnspireerd door artiesten als Bon Iver, Big Thief, Clairo en St. Vincent, omarmt de EP het wrange en imperfecte. Deze zal in de nazomer van 2020 verschijnen.

Aysha de Groot

De Groot kreeg van kleins af aan al muziek met de paplepel ingegoten. Met vader Marcel en grootvader Boudewijn kon het niet anders dat er een derde generatie bij zou gaan dragen aan het Nederlandse muzieklandschap. En inderdaad, appels vallen niet ver van de boom: In 2017 zag Meis voor het eerst het daglicht. In het daaropvolgende jaar won ze de finale van het Amsterdamse Mooie Noten en deed ze als OOR-talent mee aan de Popronde. 2019 startte met een support tour voor de Vlaamse band Bazart. Hier leerde ze Eefje de Visser kennen, en sindsdien is ze deel van Eefjes’ nieuwe liveband.

Foto Credit Félice Hofhuizen.



Share |

Gerelateerde artikelen