Single: Tessel - Family Time

14 januari 2021, 12:00 | Jeroen

De Utrechtse band TESSEL tekent bij [PIAS] Recordings en brengt vandaag hun eerste single Family Time uit. De lichtvoetige indie-pop met beachy gitaarlicks en groovy drums doen denken aan o.a. Real Estate, Beach Fossils en Mac DeMarco en vormen de basis van de zonnige aanpak van TESSEL’s muziek, begeleid door een gevoel van Phoenix-achtige, Europese koelheid.

Family Time komt samen met een video door Casper Buijtendijk. Luister hieronder naar de single.

TESSEL bestaat uit Levi Oostermeijer (lead vocals en gitaar), Joshua Bredow (gitaar), Jens Wierckx (drums en backing vocals) en Thijs van Zutphen (bas en backing vocals). De mannen kennen elkaar via hun studies aan het Conservatorium van Utrecht en de Herman Brood Academie. Een aantal bandleden speelde ook al samen in anders bands, zoals BEAUX en Levi Manner. Het viertal is inmiddels al een tijd bezig met het opbouwen van een naam en aanhang. Zo deed de band in 2019 als 3voor12 Talent mee aan de Popronde. Ook was TESSEL al een veelgeprezen supportact voor o.a. Ten Fé en Waltzburg en speelden ze op het cross-art festival Motel Mozaïque in Rotterdam.

Met een platendeal bij [PIAS] Recordings op zak is het tijd voor TESSEL om een nieuwe single uit te brengen. ‘Family Time’ is geproduceerd door Simon Akkermans in zijn Epic Rainbow Unicorn Studio. De track is representatief voor de wazige indiepop waarmee TESSEL naam begon te maken en wordt ondersteund met een video door filmmaker Casper Buijtendijk, die visueel leven blaast in de pasteltinten van het nummer.

De luchtige sound van ‘Family Time’ staat bijna haaks op de vrij sombere boodschap van het nummer, zoals de band uitlegt:

“Ook al is het geluid licht en vrolijk, de thema’s van de lyrics dragen de tegenovergestelde boodschap. Het nummer vertelt het verhaal van een persoon die verstrikt is geraakt in het beeld van ‘the perfect life’. Juist op het moment dat alles lijkt te kloppen: een gezinnetje, een mooie auto op de oprijlaan, een diner met de familie, besluit die persoon te vluchten, want: “All I ever know, great moments will pass.”



Share |

Gerelateerde artikelen