Video: Blackbriar - The Séance

22 februari 2021, 20:03 | Jeroen

De symfonische gothic rockband Blackbriar (NL) heeft de eerste single-video getiteld The Séance uitgebracht, afkomstig van het langverwachte debuutalbum The Cause of Shipwreck dat op vrijdag 23 april uitkomt.

BLACKBRIAR

Blackbriar bekleedt een bijzondere plaats in de Nederlandse muziekscene en is muzikaal en visueel even uniek als eigenwijs: orkestrale symfonische gothic rock en dromerige poppy metal, gekenmerkt door spannende en meeslepende composities. Duister en melancholisch met een sneeuwwit-bloedrood romantisch palet. En dan is er ook nog frontvrouw Zora Cock, die de band met haar betoverende verschijning en vooral met haar fabelachtige en loepzuivere zang naar grote hoogte tilt.

Sinds 2012 werkt de band non-stop aan zijn muzikale oeuvre, dat inmiddels drie EP’s (‘Fractured Fairytales’ [2017]; ‘We’d Rather Burn’ [2018] en ‘Our Mortal Remains’ uit 2019) en zes singles omvat, waaronder de heavy debuutsingle single ‘Ready to Kill’ uit mei 2014. Volledig onafhankelijk en daardoor compromisloos ten opzichte van de hoogstaande kwaliteit van haar muziek en visuals, bond deze internationaal gevierde groep afgelopen decennium tijd een grote schare loyale fanatieke fans in binnen- en buitenland aan zich.

In plaats van zo snel mogelijk een debuutalbum uit te brengen, bouwde Blackbriar juist stap voor stap zijn naam en faam uit met smaakvolle video’s die inmiddels gezamenlijk ruim dertig miljoen views op YouTube hebben (‘Until Eterenity’ uit 2015 voert de lijst met 16,5 miljoen views aan); met ruim 186.000 abonnees op dat videokanaal. Blackbriars songs zelf zijn ruim 12 miljoen keer gestreamd op muziekplatforms als Spotify.

BANDLEDEN

Zora Cock – vocals
René Boxem – drums
Bart Winters – guitars
Frank Akkerman – bass
Robin Koezen – guitars
Ruben Wijga – keyboards

THE CAUSE OF SHIPWRECK

Nu is er dan dus eindelijk het debuutalbum The Cause of Shipwreck, dat vorig jaar met de vermaarde producer annex multi-muzikant Joost van den Broek (o.a. Epica, Ayreon, Powerwolf, Kovacs) in zijn Sandlane Recording Facilities werd opgenomen, wederom gefinancierd middels crowdfunding. Op deze manier behield de band weer de volledige creatieve vrijheid over het artistieke proces.

DISCOGRAFIE

Studio albums
‘The Cause of Shipwreck’ (vrijdag 23 april 2021; debuutalbum)

EP’s
‘Fractured Fairytales’ (mei 2017)
‘We’d Rather Burn’ (oktober 2018)
‘Our Mortal Remains’ (december 2019)

Singles
‘Ready to Kill’ (5 mei 2014)
‘Until Eternity’ (26 september 2015)
‘Preserved Roses’ (3 mei 2017)
‘Until Eternity’ (Orchestral Version) (14 december 2018)
‘Snow White and Rose Red’ (feat. Ulli Perhonen) (29 mei 2019)
‘Mortal Remains’ (21 november 2019)Share |

Gerelateerde artikelen