Nieuw album: Classic Water - Concrete Pleasures

26 maart 2021, 11:47 | Jeroen

Op de crossroads van folk, indie en postrock vinden we Classic Water. Vandaag presenteert de Utrechtse formatie hun debuutalbum Concrete Pleasures; een hypnotiserende collectie surrealistische verhalen.

Concrete Pleasures is een album met 9 songs die laveren tussen explosieve indierock en uitgesponnen hypnotiserende postrock, opgenomen en geproduceerd door Stacy Parrish (T Bone Burnett, Alison Krauss, Robert Plant) in een 14e-eeuwse boerderij in Zweden. In de surrealistische teksten worden verhalen verteld over mensen die eeuwig op zoek zijn maar niet weten waarnaar, over gedoemde liefde voor levenloze objecten en over de eeuwige terugkeer van de geschiedenis.

Het artwork bestaat uit een serie werken van kunstenaar Viktoryia Shydlouskaya-Dijk.

Classic Water is de nieuwe formatie rondom songwriter Tom Gerritsen, die eerder onder de naam The T.S. Eliot Appreciation Society eindeloos door Europa tourde met zijn rauwe folksongs. Gaandeweg raakte de band betrokken in het schrijfproces en evolueerde de muziek tot de intrigerende en gelaagde sound die het nu als eenheid op de mat legt. Oude en nieuwe invloeden komen samen, van geschiedenis tot poëzie en van klassieke folk tot moderne electronica samengebracht met een goede dosis Amerikaanse indie uit de late jaren ’90 en de vroege 21e eeuw; niet voor niets werd de band vernoemd naar een gedicht van David Berman (Silver Jews, Purple Mountains).

Concrete Pleasures is uitgekomen op Treetop Records i.s.m. Stroomlijn en LAB Music en is op alle digitale streamingdiensten verkrijgbaar. Fysieke exemplaren zijn te bestellen via de website van de band. Stream het album hier



Share |

Gerelateerde artikelen