EP: Waltzburg - Let’s All Pretend

28 maart 2021, 15:08 | Jeroen

Waltzburg brengt nieuwe EP Let’s All Pretend uit. Het album komt voort uit een fascinatie voor het moderne ‘doen alsof’.

Op de EP staan de eerder uitgekomen singles Inbetween, Sure Shine en Cleo. Het is de opvolger van debuutalbum Cut The Wire, waar ook single Gotor op stond. Die single werd het meest aangevraagde tijdens 3FM Serious Request 2019. Let’s All Pretend is nu overal online te beluisteren.

Let’s All Pretend komt voort uit een fascinatie voor het moderne ‘doen alsof’. Elk van de liedjes verkent op zijn eigen manier de thematiek rond de maskers die we onszelf voorhouden, en de rol die we daardoor spelen in sociale situaties. In vijf tracks neemt de EP de luisteraar mee naar ongemakkelijke verjaardagen, een mislukte trip naar Londen en een bittere nieuwjaarsdag.

De rode draad is een vervreemding van de omgeving, en het gevoel van ongemak dat dit met zich meebrengt. Een zoektocht naar waarheid in een tijd waarin we de waarheid vaak proberen te verbloemen zodat er een beeld ontstaat dat voldoet aan de verwachtingen. “Misschien proberen we met zijn allen te veel één ding te zijn, en verliezen we daardoor waar het écht om draait.” Aldus zanger Menno Krivokutya.

Let’s All Pretend is nu beschikbaar op Spotify, Apple Music, Deezer, Bandcamp en iTunes via deze link.



Share |

Gerelateerde artikelen