Single: Tess Merlot - Une romance d'été

7 mei 2021, 11:35 | Jeroen

Op vrijdag 7 mei neemt de Haagse chansonzangeres Tess Merlot met haar nieuwe single alvast een voorschot op de zomer. Une romance d’été is de vierde single van haar debuutalbum Laissez-moi dat deze zomer uitkomt.

Tess vertelt over het ontstaan van het nummer: “Het is inmiddels een jaar geleden dat pianist en arrangeur Guillaume Marcenac me Une romance d’été voorlegde. Een door hem geschreven en gecomponeerd jazzy liedje over een zomerliefde, die je met je hoofd in de wolken doet rondlopen en het leven een heel seizoen op een sprookje laat lijken, maar waarvan je vanaf het begin al weet dat het geen stand zal houden. Speels en lichtvoetig, maar bij vlagen ook bitterzoet, zoals het een goed chanson betaamd.”

TESS MERLOT

De eerste keer dat Tess Merlot Jacques Brel hoorde sloeg de bliksem in. Sindsdien is de muziek niet meer gestopt: ze vormde de band Tess et les Moutons en honderden shows later draait elk optreden nog steeds om de essentie: de menselijke ziel naar de oppervlakte trekken zoals alleen het Franse levenslied dat kan. Met originals van Brel, Piaf en Aznavour en eigen werk.

Het jaar 2020 begon veelbelovend voor Tess Merlot met een succesvolle Voyages en Chansons tournee, de halve finale in het tv-programma We Want More en veel shows in het vooruitzicht als vocaliste in de theatervoorstelling Swingin’ Paris van The Legends ft. Michael Varekamp. Swingin’ Paris werd door corona uitgesteld, maar Tess liet zich niet uit het veld slaan. In korte tijd zette ze een succesvolle crowdfundingcampagne op en ging vervolgens de studio in om debuutalbum Laissez-moi op te nemen. Inmiddels zijn al drie singles verschenen, waarvan het in februari uitgekomen L’histoire de notre amour met regelmaat op onder andere Radio 1 en Radio 5 wordt gedraaid. Het debuutalbum zal deze zomer gepresenteerd worden.



Share |

Gerelateerde artikelen