EP: Meis - Een

10 mei 2021, 13:02 | Jeroen

Met het verschijnen van de vijfde en laatste single Alsof is de debuutEP van Meis, het soloproject van Aysha de Groot, eindelijk uit. Samen met twee bonustracks maakt dit de EP getiteld Een compleet.

Op de EP staan vijf liedjes over onderwerpen als eenzaamheid, knokken tegen pech en het uiterst gefrustreerd blijven hangen in ontkenningsfases. De nieuwe single Alsof is een ode aan haar moeder.

Zij overleed in 2002, ik was 8 en snapte dat natuurlijk totaal niet. Ik heb lang geworsteld en vast gehangen in de ontkenningsfase. Gehoopt dat het niet echt was, dat ze maar even weg was, en heus wel weer terug zou komen. Nu bijna 20 jaar na dato is er eindelijk voldoende ruimte om iets te maken voor haar en voor die worsteling. Iets ontkennen is veilig, maar zet je ook vast. In ‘Alsof’ hou ik vast aan die veiligheid en blijf ik hopen dat alle regels van dood en leven even niet meer zo zijn. Zo is ‘Alsof’ voor haar, voor mij, en voor iedereen die soms even niet alleen wil zijn tijdens dat hele proces rondom verlies.

Naast de vijf nummers op de EP staan er op de B-kant twee bonustracks. Een akoestische versie van het liedje Zee en Bram. Een song die al langer op Youtube was te vinden maar nooit is uitgebracht.

De Groot kreeg van kleins af aan muziek met de paplepel ingegoten. Met vader Marcel en grootvader Boudewijn kon het niet anders dat er een derde generatie bij zou gaan dragen aan het Nederlandse muzieklandschap. En inderdaad, appels vallen niet ver van de boom: In 2017 zag Meis voor het eerst het daglicht. In het daaropvolgende jaar won ze de finale van het Amsterdamse Mooie Noten en deed ze als OOR-talent mee aan de Popronde. 2019 startte met een support tour voor de Vlaamse band Bazart. Hier leerde ze Eefje de Visser kennen, en sindsdien is ze deel van Eefjes’ nieuwe live band.

Meis presenteert Een op 19 juni in de Melkweg.

Foto van Félice Hofhuizen



Share |

Gerelateerde artikelen