Single: Odesza - Better Now (feat. MARO)

3 maart 2022, 12:21 | Jeroen

De nieuwe single van ODESZA verschijnt vandaag en heet Better Now (feat. MARO). Op het snijvlak van emotie en euforie is het de perfect soundtrack voor de aankomende lente.

De track is een samenwerking met de Portugese zangeres, producer en multi-instrumentalist MARO, wiens uitbundige refreinen mooi contrasteren met de ambient soundscapes die aan het nummer ten grondslag liggen en die in al hun gelaagdheid tekenend zijn voor het kenmerkende ODESZA-geluid.

Toen we dit nummer net aan het maken waren, hebben we enorm veel samenwerkingen uitgeprobeerd en gewerkt met tal van vocalisten in verschillende genres. Alles om de juiste vorm voor dit nummer te vinden, maar om verschillende redenen voelde het nooit goed”, aldus het duo over de totstandkoming van ‘Better Now’. “We zijn alle twee grote fans van MARO. Toen we haar een handvol korte demo’s stuurden en uitgerekend deze een gevoelige snaar bij haar raakte, wisten we dat ze er iets speciaals mee zou gaan doen. Als je echt wil weten waar het over gaat, zou je dat aan MARO zelf moeten vragen. Voor ons staat ‘Better Now’ voor het besef dat jezelf laten zien aan de buitenwereld altijd de moeite waard is.

De single ‘Better Now (feat. MARO)’ is de eerste na de spectaculaire rentree van ODESZA eerder dit jaar, met de single ‘The Last Goodbye’. Hierop zijn de vocalen van blues- en soulzangeres Bettye LaVette te horen. Deze eerste nieuwe track in vier jaar werd met lovende kritieken onthaald en behaalde in alleen de eerste week van release al 8 miljoen streams wereldwijd. Recent ging ook de begeleidende video in première, waarin ODESZA optreedt voor archiefbeelden van LaVette.

Productieduo ODESZA bestaat uit Harrison Mills en Clayton Knight, die elkaar hebben leren kennen op de universiteit in Washington. Met de albums ‘Summer’s Gone’ (2012) en ‘In Return’ (2014) bouwden ze hun naam op. Hun derde album, ‘A Moment Apart’ (2017) was de grote doorbraak, met meerdere GRAMMY nominaties en hoge hitnoteringen wereldwijd. Het producersduo trad op in toonaangevende zalen, in Nederland waren ze onder meer smaakmakers op ADE en stonden ze in Paradiso, TivoliVredenburg en AFAS Live. Ook op festivalgebied is ODESZA tot de top doorgedrongen, van Coachella tot Down The Rabbit Hole, het tweetal kreeg overal de massa’s in beweging met een uitgekiende mix van elektronica, livemuziek en visuals. Hun ‘A Moments Apart’ tour bereikte 2,85 miljoen fans wereldwijd. Als schrijf-, remix- en producersteam werkte ODESZA samen met onder meer Little Dragon, Leon Bridges, Regina Spektor, SIA, Charli XCX, Hayden James en Zhu en vormden ze samen met de Australische Tom Stell (Golden Features) het project BRONSON. De volledige discografie van ODESZA is in totaal 4,8 miljard keer gestreamd.Share |

Gerelateerde artikelen